Зимовий розпродаж: ігри українською

Чим би побалувати себе чи друзів на свята? Звісно, що гарними іграми. І вибрати легко (а якщо гра у списку бажаного, то й поготів), і не зіпсується скоро, а ще якраз зимовий розпродаж. Ігри українською мовою — крута і бажана штука, безумовно. Їх, може, не так багато, щоб кожен дібрав собі до смаку, але точно дуже багато, щоб усіх їх зараз перелічити. Тому нагадаю вам тільки про ігри, над якими працювала та працює локалізаційна спілка Шлякбитраф.

Ігри українською: офіційні локалізації

Почнемо з найновіших ігор:

 1) Sherlock Holmes Chapter One — пригоди юного Шерлока Голмса. Гострий розум — ось ваша найкраща зброя у розслідуванні заплутаних кримінальних ситуацій. Захоплива гра від української студії Frogwares.

Знижки: Steam — 20% (559 грн), GOG — 20% ($19,99), PlayStation — 20% ($33,74)

 

 2) This Land is My Land — тут усе просто: бий окупантів! Корінний народ Америки бореться проти засилля чужинців. «Наш опір не закінчиться, поки кожна з цих зміюк не здохне або ж не забереться звідси. Ця земля — моя!» Цікавий симулятор від української студії Game-Labs.

Знижки: Steam — 40% (269 грн)

 3) Kingdom Come: Deliverance — симулятор середньовіччя. Звісно, з боями, з коханням, з інтригами — усе як належить. Увага: українська локалізація ще не повністю вичитана.

Знижки: Steam — 70% (113 грн), GOG — 70% ($4,34), Epic Games — 50% (189,50 грн)

 4) Streets of Rage 4 — чудова гра-бойовик для самітного проходження або для гри з друзями в мережі. Колишні детективи Аксель Стоун та Блейз Філдінг об’єднуються з новими героями, щоб знову дати лиходіям прочухана. Тож набирайте ватагу і віддухопельте всіх покидьків на своєму шляху.

Знижки: Steam — 40% (197 грн), PlayStation — 40% ($14,99)

 5) Naval Action — ви ж любите морський бій? То вперед — перед вами морські простори Вест-Індії. Захищайте свої морські території та звойовуйте нові задля поширення впливу вашої країни. Покажіть, хто тут володар семи морів! Гра від української студії Game-Labs.

Знижки: Steam — 50% (139 грн)

 6) The Sinking City — натхненна творами Говарда Ф. Лавкрафта пригодницько-детективна гра з відкритим світом від української студії Frogwares. Головний герой — детектив Чарльз Рід, який приїжджає до непривітного міста Окмонт у пошуках джерела своїх видінь та опиняється у вирі загадкових та надприродних подій.

Знижки: PlayStation — 45% ($35,74), Nintendo — 80% ($9,99), Gamesplanet — 83% ($6,99)

Увага: ця гра може траплятися як піратський продукт, викладений колишнім видавцем студії, Nacon. Просимо купувати тільки ліцензійну гру, щоб заохочувати Frogwares далі творити ігри та дбати про українську локалізацію.

 7) Curious Expedition — відкривайте та досліджуйте нові території. Вивчайте місцеву культуру та дику природу або полюйте на місцевих тварин та грабуйте святилища. Здобувайте славу та багатство, нехай ваше ім’я ввійде в історію.

Знижки: Steam — 75% (57 грн), PlayStation — 55% (220,05 грн)

8) Summer Catchers — дівчинка на дерев’яному тарантасику вирушає на пошуки літа, якого ніколи в житті не бачила. Попереду на неї чекають численні перешкоди, чужі краї, нові знайомства і безкраїй Океан, де завжди світить сонце.

Знижки: Steam — 80% (39 грн), Google Play — 76% ($0,99)

 

9) Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear — велике доповнення до Baldur’s Gate: Enhanced Edition. Героям ніколи відпочивати. Щойно вдалося подолати підступного Саревока й уникнути війни з Амном, як насувається нове лихо: військова кампанія Блискучої Пані, що начебто бореться з нечистю, однак при цьому змітає все на своєму шляху. Ніби цього мало, дається взнаки кровний спадок бога Баала. А ще головного героя постійно переслідує якийсь дивак, що торочить загадкові речі…

Baldur’s Gate: Enhanced Edition має українське озвучення, до Siege of Dragonspear планується додати озвучення.

Знижки на BG: EE: Steam — 80% (55 грн), GOG — 80% ($1,07), Epic Games — 80% (55,80 грн), PlayStation — 70% (у складі Baldur’s Gate and Baldur’s Gate 2: Enhanced Edition) — 494,70 грн

Знижки на BG: SoD: Steam — 70% (83 грн), GOG — 70% ($3,77), Epic Games (у складі Baldur’s Gate: Delux Edition) — 85% (64,35 грн)

 10) Ruiner — далеке кіберпанкове майбутнє, де завдяки високим технологіям можна жити ледь не вічно (яке то життя і чи життя воно взагалі — питання десяте). Вашого брата викрали, а вас змушують убити очільника великої компанії. Але не все таке насправді, яким воно здається…

Знижки: Steam — 75% (69 грн), Epic Games — 75% (69,75 грн), GOG — 80% ($2,51)

 11) Bravada — молодий гном вирушає в мандри, щоби добути квітку. Ця квітка вкрай необхідна, щоб отримати бороду, бо що за гном без бороди. Долати небезпеки йому допомагають зустрічні шукачі пригод та вірний кажан.

Знижки: Steam — 90% (10 грн)

 12) Hand of Fate — герой зустрічає дивного Роздавача карт і поринає у світ пригод, де кожна карта — це подія, спорядження чи вороги. Створюйте колоди, здобувайте нові карти та перемагайте ворогів.

Знижки: Steam — 75% (69 грн), GOG — 70% ($1,80)

 

 13) The Stanley Parable — офісний працівник Стенлі все життя натискав клавіші за вимогою на екрані свого комп’ютера, а коли одного разу команди не надійшло, він виявив, що нікого з колег немає на місці. То треба піти й пошукати? А заодно виявити 101 безглуздий спосіб загинути…

Українське озвучення голосом Євгена Малухи окремим модом за посиланням.

Знижки: Steam — 50% (114 грн)

 14) Cradle — пригодницька гра в науково-фантастичному стилі. Головний герой прокидається в юрті десь посеред монгольського степу. Хто він і що тут робить — не пригадує. Тут же знаходить механічну дівчину, яка впевнена, що опинилася тут помилково, і теж має неполадки з пам’яттю (ох, який збіг!). То гайда збирати інформацію і з’ясовувати, що тут сталося і що робити далі.

Гра має українське озвучення.

Знижки: Steam — 70% (62 грн)

 15) Metro 2033 + Metro Last Light — створені на однойменному романі Дмитра Глуховського «Метро 2033». Москва зруйнована — підіть помилуйтеся. Але не забудьте прихопити якусь рушницю, щоб заодно повідстрілювати покручів.

Обидві гри мають українське озвучення.

Знижки на MLL: Steam — 75% (69 грн), Epic Games — 25% (209,25 грн), GOG — 75% ($1,41)

Знижки на M2033: Steam — 80% (55 грн), GOG — 80% ($1,13), Epic Games — 80% (55,80 грн)

Ігри з українізаторами

На жаль, не всі ігри мають офіційно додану українську мову. Але тут на допомогу приходять моди-українізатори.

 1) Tales from Windy Meadow — розробник дав текст, зробив білд для тестування, а потім… а потім махнув рукою. Гріх тут було не зробити українізатор.

Це атмосферна інтерактивна розповідь про долю трьох мешканців селища Вітряний Луг. Як вчинити: піти за своїм бажанням у незвідане чи обрати стабільне, але нудне майбутнє? Пробачити рідних, які колись завдали болю, чи піддатися гніву?

Знижка: Steam — 60% (59 грн)

 2) FTL: Faster Than Light — космічні кораблі, дослідження всесвіту, планетарні місії та бойові дії — ця гра сповнена тисячами пригод у стилі «золотої ери» пригодницької фантастики.

Тут офіційний мод-українізатор.

Знижки: Steam — 75% (42 грн), Epic Games — 75% (42,25 грн)

 3) Gone Home — пригодницька гра. Ви приїжджаєте з довгої мандрівки, але вдома порожньо. Що сталося? Де всі? Ви обнишпорюєте будинок, знаходите нотатки та записники, старі листи та намагаєтеся зрозуміти, що тут діялося за вашої відсутності.

Офіційний українізатор створений за підтримки розробників.

Знижки: Steam — 75% (57 грн), Epic Games — 75% (52,25 грн), GOG — 75% ($1,17)

Майбутні українські локалізації

Крім того придивіться до ігор, які в 2022 році отримають українську локалізацію (принаймні ми на це сподіваємося). Можна їх придбати зараз, а можна додати до списку бажаного і придбати пізніше, коли буде готова українська локалізація, щоб таким чином дати розробникам сигнал, що вам є різниця, яка мова.

Baldur’s Gate II: Enhanced Edition — Steam (70%), GOG (70%), Epic Games (70%), PlayStation (70%)

Into the Breach (українізатор) — Steam (50%), GOG (50%), Epic Games (50%)

Tales of the Neon Sea — Steam (70%), GOG (70%)

Undungeon — Steam (20%)

Darkest Dungeon (українізатор) — Steam (85%), GOG (85%), Epic Games (80%)

The Banner Saga 3 (українізатор) — Steam (80%), GOG (80%), Epic Games (Epic Trilogy — 70%)

Atom RPG — Steam (30%), GOG (30%)

Гарних вам свят і приємних забавок!

 

Українізація всесвітів триває!

Щиро дякуємо всім, хто підтримує нас на Patreon та в інші способи. Особлива подяка команді Crowdin.

Софія Шуль

23.12.21

0 0 голосів
Article Rating
Зимовий розпродаж: ігри українською
0 0 голосів
Article Rating
Підписатися
Сповістити про
guest
7 Comments
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
7
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x