Шлякбитраф: нам 7 років!

Сьогодні нашій команді Шлякбитраф/SBT Localization виповнюється 7 років. Навіть важко повірити, що минуло стільки часу. Для чого це було нам тоді та для чого тепер? По-перше, аби мати змогу гратися в ігри нашою рідною українською мовою. По-друге, аби допомагати розвивати та поширювати українську мову. По-третє, це захоплива справа!

Ми сформувалися 2012 року як волонтери-перекладачі навколо офіційної локалізації Baldur’s Gate: Enhanced Edition, про яку тоді для українців домовилися PlayUA. Це була неабияка пригода — пів мільйона слів, переклад у Notepad та купка ентузіастів. Хто доповз до фінішу і виявив бажання робити подібне далі — той залишився. І відтоді Шлякбитраф помчав українізовувати всесвіт!

Читайте ще: Про Шлякбитраф

2013 рік

2014 рік

Шлякбитрафський гурт у той час був маленький, зате наполегливий 🙂

2015 рік

Тут ми трішки “здохли”, але шляк не трафив 🙂

2016 рік

2017 рік

Тут ми трішки згуртуватися (на зустріч з’їхалися найбільш активні, оскільки зібратися з цілої України трохи важко), набралися бойового духу і взялися за українізацію всесвіту з новими силами.

2018 рік

Увесь цей час ми зауважували зріст попиту на українську мову в іграх та що чимраз більше розробників схильні до співпраці з українськими перекладачами. Зараз уже є чимало ігор з українською локалізацією (Каталог ігор з українською локалізацією), завдяки також нашим колегам і ровесникам із STS UA. Усе це, а також підтримка доброчинців, яким ми щиро дякуємо, стало передумовою нашого наступного кроку — громадської організації.

А ще шлякбитрафівці почали активну інформаційно-просвітницьку діяльність. Ділимося досвідом зі студентами (та всіма охочими) в університетах та на сторінках нашого сайту.

Частіше стали виходити на полювання на розробників відвідувати заходи, присвячені відеоіграм…

Зрозуміли, що збиратися невеличкими гуртами (особливо по закінченню гарного проєкту) теж круто…

2019 рік

А тепер майстер-класи!

І це ще не все, але й того достатньо. Хоча ні, НЕ достатньо, бо ми невпинно працюємо далі! Тож чекайте на українську локалізацію в таких проектах:

  • Baldur’s Gate II: Enhabced Edition
  • Kingdom Come: Deliverance
  • The Banner Saga
  • Tales From Windy Meadow
  • Hand of Fate 2

А щоб ігор з українською локалізацією було ще більше, підтримуйте перекладачів та розробників: купуйте ігри, користуйтеся українською локалізацією, дякуйте розробникам та перекладачам.

Бажаєте українізовувати ігрові світи разом з нами? Пишіть нам на пошту або у Facebook чи Discord, аби дізнатися більше.

Стежте за Шлякбитрафом недремним оком у Facebook, Twitter, Discord, Reddit.

Щиро дякуємо всім, хто нас підтримує на Patreon та в інші способи, зокрема команді Crowdin. Завдяки вам ігрові світи українізуються швидше та краще.

УКРАЇНІЗАЦІЯ ВСЕСВІТУ ТРИВАЄ!

12.07.19

0 0 голосів
Рейтинг статті
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини

Усі новини
Усі новини
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x