Літній розпродаж Steam: Ігри з українською мовою

Розпродаж — це щастя і прокляття, бо ось стільки всього прекрасного, усе хочеться придбати… а в декого ще не розпаковані покупки з попереднього розпродажу. Але якщо є нагода придбати щось омріяне чи просто хороше, то варто нею скористатися. Ось і зараз у Steam триває літній розпродаж ігор. Певна річ, крамниця видасть вам власні рекомендації. Втім, дозвольте звернути вашу увагу на ігри з українською мовою. Більшість із них зараз можна придбати зі знижкою, однак деякі й так не дуже дорогі. А підтримати українську мову в іграх — справа свята!

Оскільки українська мова в іграх уже не дуже рідкісне явище, тож тут зібрані лише деякі найменування, а ви доповнюйте в коментарях. Для зручності перелік подано за категоріями, але ж ви знаєте, що в іграх частенько все переплетено, тож поділ тільки умовний. Отож, дивіться та обирайте.

Детектив

 Sherlock Holmes Chapter One — детективний трилер. Пригоди юного Шерлока Голмса. Розслідуйте заплутані справи, затримуйте злочинців та отримуйте за це винагороди. А заодно можна відновити старий родинний маєток. Більше про гру читайте тут.

Якщо детективи вам до вподоби, то не забудьте й про Sherlock Holmes: Crimes and Punishments та Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter.

Пошук предметів

 Якщо ви надаєте перевагу клацавкам чи головоломкам із сюжетом, то варто звернути увагу на серію New York Mysteries (увага, The Outbreak не має української мови). Цей бюджетний варіант детективної гри теж непогана річ.

Серія Darkness and Flame запропонує вам пригоди, багато мандрівок, трохи магії та несподівані повороти сюжету.

Серія Lost Lands перенесе вас далеко від дому і ви будете змушені рятувати світ. Щоразу. У кожній пригоді. Як світ взагалі виживає без вас? Аж страшно подумати!

Ролівка

Пориньте в середньовічну Чехію разом із Kingdom Come: Deliverance. Цей відкритий і насичений пригодами світ точно не залишить вас байдужими. Ви звикли, що одним широким ударом сотню ворогів до їхніх прабісів відправляєте? То забудьте. Тут подякуйте, що хоч приціл є. А ворогів треба думати, куди бити, і їсти та спатоньки треба, і митися навіть! Більше про гру читайте тут.

Увага: переклад досі вичитується, тому іноді трапляються помилки.

 Хто не знає про Baldur’s Gate: Enhanced Edition? Ця класична гра в стилі «Підземелля та дракони» (Dungeons & Dragons) має повну українську локалізацію (так-так, і озвучення теж) та поведе вас у світ, де вибір має значення, де ви самі вибираєте — бути вам благородною особою, падлюкою чи нейтральною розмазнею. А головне, ваш батько — Баал, бог убивства. Думаєте, це означає, що ви зразу стаєте сильним і грізним персонажем? Дзуськи! Це вас хочуть убити! Так що збирайте ватагу — і вперед. Підсрачники в ім’я добра!

Читайте більше про цей проєкт.

О, і не забудьте про велике доповнення: Siege of Dragonspear. Велика військова кампанія, що покликана знищувати зло, схоже, сама стала злом і треба боронитися від неї. А ще в нащадка Баала починає озиватися батьківська кров, переслідують дивні сни та прокльони переляканих громадян. Не так просто жити, коли маєш напівбожественне походження. До всіх проблем додається ще якийсь загадковий чоловік, що постійно з’являється в неочікуваних місцях, бурмоче якісь бздури і зразу тікає. І коли ви гадаєте, що все вже скінчилося, все ідеально і прекрасно… отут починається Baldur’s Gate II. Але її переклад офіційно з’явиться десь у 2023 році, як пообіцяли розробники.

Увага: переклад Baldur’s Gate ще містить помилки (їх багато!), але ми про все знаємо і все виправляємо.

Бійки та стрілянки

 Чужинці винищують людство, а ви робите все, щоб цього не сталося. Для гри в Half-Life: Alyx вам потрібен шолом ВР, але воно того варте. Дізнавайтеся більше про своїх ворогів, щоб знайти їхні слабкі місця. Дослідження, головоломки та бійки — усе, що треба для задоволення.

А все почалося з Black Mesa, тому не забудьте цей римейк славетної гри до комплекту.

 У грі Astalon: Tears of the Earth троє відважних героїв вирушають у небезпечну пригоду, щоб урятувати своє рідне селище. Вони навіть укладають угоду з титаном смерті. Чимало могутніх істот їм доведеться зустріти та здолати на своєму шляху.

Більше про цю гру.

Streets Of Rage 4— це класична гра в стилі «побити всіх». Можна грати самому, а ще краще з другом. Лиходії щось занадто розслабилися, усілякі Ікси, Ігреки та їхні посіпаки взагалі страх втратили. Тож наберіть команду і дайте їм прочухана!

Більше про цю гру.

Metro Saga Bundle дасть змогу побачити зруйновану Москву та всіляких почвар, які з’явилися внаслідок потужного радіаційного забруднення. Але пильнуйте, бо справжні почвари можуть бути поряд з вами! Усі три частини серії Metro мають повну українську локалізацію.

Більше про Metro 2033 та Last Light.

Пригоди та дослідження

 Якщо вірите в карти та долю, то вам неодмінно треба зіграти в Hand of Fate. Чи зможете ви протистояти могутньому та загадковому Роздавачу? Чи впораєтеся з пригодами, чи здолаєте розбійників, щуролюдей та опонентів усіх мастей? Збирайте свою колоду карт та перемагайте.

Більше про цю гру.

У грі Satisfactory можна не лише воювати, а й досліджувати відкритий світ незвіданої планети та будувати. Що будувати? Фабрики! До того ж грати можна і самому, і з друзями. Спробуйте якось.

Жахи

Школа — це нудно? Можливо. Але точно не тоді, коли нею бродить убивця! У грі The Coma: Recut вам доведеться тікати та ховатися, виживати за будь-яку ціну. Чи встигнете ви розкрити таємницю світу Коми?

Якщо ця гра те, що вам потрібно, то візьміть заодно й The Coma 2: Vicious Sisters.

Стратегії

 Якщо вам подобаються пригоди в стилі фентезі, то Vambrace: Cold Soul якраз для вас. Ведіть свій загін до проклятого міста, та будьте обережні, бо дорогою вам стрінуться не лише небезпечні вороги, а й смертельні пастки!

Strategic Mind: Blitzkrieg — військова стратегія, що перенесе вас у час Другої світової війни. Якщо раптом хочете приміряти на себе роль очільника Німеччини (а хоч би й Гітлера!) та завоювати Європу, то  спробуйте.

А якщо ви не хочете грати за німців, але все одно хочете спалити Москву, тоді краще взяти Strategic Mind: Fight for Freedom. Тут ви діятимете від імені британської чи американської армії.

Симулятори

 Ви дуже любите робити вдома ремонт. Ну дуже-дуже. Ні? А ви спочатку спробуйте в House Flipper. Призвичаїтесь потроху, наберетеся віртуального досвіду, а там і до реального ремонту недалеко. Домашні цьому дуже втішаться, але сусіди проклянуть.

RimWorld — симулятор колонії. Тут вас чекає історія про людей, які десь у глухих нетрях космосу та вдалині від цивілізації побудували колонію. Збудуйте колонію на свій смак, розвивайте її та доглядайте за поселенцями.

 Якщо вас вабить небо, то Warplanes: WW1 Fighters — чудовий симулятор польотів у літаках часів Першої світової війни. І не забудьте про шолом ВР. Можна грати самому або з друзями.

Football, Tactics & Glory — симулятор і стратегія в одній грі. Любите футбол? Створюйте та розвивайте свій футбольний клуб, радійте перемогам своєї команди.

Кооперативи та багатоосібні ігри

 У Deep Rock Galactic ви зі своїми друзями станете гномами. Тільки не садовими, а космічними, і дуже-дуже злими, бо трощитимете все на своєму шляху. Пробирайтеся печерами, забирайте цінні ресурси та знищуйте монстрів.

Усіляким велетням та духам постійно корить влаштувати кінець світу. Але ж ви не дасте цього зробити? Принаймні постараєтеся завадити. У Tribes of Midgard збирайте своє плем’я та чиніть опір поганцям. Не дайте знищити своє поселення!

 Одін не приймає вас до Вальгалли і ви змушені перебиватися в чистилищі? Досліджуйте світ Valheim та виживайте в ньому разом зі своїми друзями. Очистіть цей перехідний світ від ворогів Одіна, наведіть там лад і здобудьте славу.

Midnight Ghost Hunt пропонує поганяти привидів. Так, очистити світ від паскудних примар! А як щодо самому стати привидом і ховатися в якомусь затишному старому стільці? І влупити якогось необережного мисливця по макітрі тим, що під руку трапиться. Так чи інак, а бігом збирайте собі команду — і гайда веселитися.

Виживання

Відчуйте себе Робінзоном. В ARK: Survival Evolved вам доведеться добувати собі їжу та все необхідне, збудувати хату білу, обладнати вишневий садок із хрущами та посадити буряки, щоб варити борщ. Але це все поміж тим, щоб відбиватися від ворожих істот. Але деяких можна приручити, правда?

У Subnautica та Subnautica: Below Zero вам відкриється дивовижний підводний світ, який вам треба буде досліджувати. Неймовірна краса і смертельна небезпека — що може бути ліпшим поєднанням?

 У грі This Land Is My Land вам доведеться боротися проти іноземних окупантів… Чекайте, це ж десь уже було. Так, у реальності в нас теж окупанти. Що ж, гайда відбивати рідні терени! Очольте рух опору, вивідуйте інформацію та змусьте загарбників забратися з вашої землі.

Більше про цю гру.

То що, вибрали собі щось до душі?

Пам’ятайте: українська мова в іграх з’являється завдяки вам. Купуйте ігри з українською мовою, бо це заохочує розробника додати її до наступної гри. Вмикайте українську мову, щоб відображалася статистика і розробник бачив, що українська мова дійсно потрібна. Просіть розробників — вдруге, вдесяте чи всоте — додати українську мову, якщо її досі немає у вашій улюбленій грі.

Українізація ігрових всесвітів триває!

Софія Шуль

27.06.22

0 0 голосів
Рейтинг статті
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини

Усі новини
Усі новини
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x