Наші улюбленці Бу та Майк

Хто має домашніх улюбленців, той точно знає, що з ними завжди веселіше. От і в Шлякбитрафі є двоє таких — хом’ячок Бу та котик Майк. Звісно, оскільки справжнього офісу ми ще не маємо (та й нащо нам ще один осередок бюрократії?), то й звірята наші вигадані. Втім, вони завжди в наших серцях і допомагають підтримувати хороший настрій та бойовий дух для українізації ігрових світів.

Хом’якова мудрість

Першим у нас з’явився хом’ячок Бу. Хто знайомий зі світом гри Baldur’s Gate, той впізнав це маленьке звірятко, яке повсякчас супроводжує свого друга — воїна Мінска.

Шлякбитраф і Baldur’s Gate тісно пов’язані між собою українською локалізацією, тож не дивно, що одного дня Максим Дуванов (наш колишній колега-перекладач, редактор та людина, яка перетворила відеозвіти на мистецтво) запросив хом’ячка Бу до нашої локалізаційної спілки. І не просто так, а вести хвилинки української мови «Бу вчить». Так-так, цей хом’як дуже розумний, він на все має свою думку, якою охоче ділиться з друзями.

Хто багато знає

Згодом під час всіляких перекладацьких пригод у нас назбиралося декілька цікавих англійських виразів. От і спало на думку запровадити ще й англійські мовні підказки. А хто би допомагав їх вести?

Хоч серію ігор The Elder Scrolls ми не перекладали (принаймні офіційно ні), проте кумедний і трошки дивакуватий хаджит-мандрівник М’Айк Брехунець (M’Aiq the Liar) припав багатьом до душі.

M’aiq knows much, tells some. M’aiq knows many things others do not. (М’айк багато знає, дещо розповідає. М’айк знає багато такого, чого інші не знають.) Раз багато знає, значить буде пояснювати химерні англійські вирази!

Шлякбитрафівські Бу та Майк

Ці персонажі чудові, погодьтеся. Втім, їхні зображення досі ми цупили з мережі, що не дуже гарно, бо авторські права і все таке. Певна річ, у нас давно визріло бажання отримати власні зображення Бу та М’Айка, щоб нікого не ображати. Були розмови з кількома художниками, однак у них все якось чи то часу бракувало, чи то натхнення. Аж ось наш активіст і невтомний запорізький волонтер Євген Ткач знайшов саме ту особу, яку ми так довго шукали. Надзвичайно талановита художниця-ілюстраторка Лілія Мартинюк (liilu_art в Instagram) створила для Шлякбитрафу нові образи для «українського побратима Бу» та котика Майка (родич того М’Айка, принаймні він так стверджує, але хто тих котів знає).

Наші нові домашні улюбленці дуже симпатичні, тож сподіваємося, що вони ще довго супроводжуватимуть локалізаційну спілку Шлякбитраф і розкажуть багато чого корисного та цікавого.

Якщо вам подобаються наші звірята-помічники, то обов’язково загляньте в Instagram до liilu_art.

Щиро дякуємо Лілі за малюнки, а нашим доброчинцям за підтримку. Здоров’я вам та спокою.

Софія Шуль

28.03.23

5 2 голосів
Рейтинг статті
5 2 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини

Усі новини
Усі новини
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x