Шляк би трафив ту гривню!

Як там кажуть у народі? Обіцяного три роки чекають? Якось так і сталося з нашою вельмистраждальною гривнею. Ввели, значить, у Steam українську національну валюту та й полились слізоньки. У когось радості, у когось зрадоньки. Бо, якщо одні ігри стали дещо дешевшими, то на інші цінник змахнув до небес (привіт САРСОМ чи WB Games).

Проте це все лірика. Steam то бізнес, а гривня то валюта. Нам своє робити. А зроблено вже багато. Як знаєте, Шлякбитраф приклали зусиль не до одного проекта. А оскільки ціни на них оновились, то пропоную пройтись крамничками й трішки спустошити гаманці:

Перша у нашому списку, звісно ж, велика і жахлива Брама Балдура. Класика, шедевр рольової ігроіндустрії. Неймовірний світ фентезі, пригод, подвигів. Сотні годин захоплюючого ігроладу та неперевершеної історії. Усе це можна придбати за скромних 279 вітчизняних грициків. Дешевше хіба у москалів, але кому вони там треба, правда?

Не можна не згадати про гротескний, постапокаліптичний світ мутантів, болі, та радіації імені Дмитра Глуховського. Величне дітище 4А Games, та один з тих перлів української індустрії ігор, що й досі сяє на високих п’єдесталах. Мова звісно ж про Metro 2033/Last light. Це добро разом вартує всього лиш 418 грн. Практично за безцінь віддають, повірте.

Згадуючи про атмосферу, як же можна забути про такий шедевр серед інді-ігор, як Cradle? Просторий світ монгольських рівнин і загадкового парку розваг. А ви вже милувалися шикарними формами Іди голосами від Омікрона? І це все всього за 209 грн? ДАЙТЕ ДВІ!

Вам хочеться забути про клопоти і просто побродити офісом? Зробити щось нове, щось незвичайне? Погратися з нарративом, з довкіллям, із самим собою? Перевірити межі гри, або ще краще, межі власної витримки? Тоді Stanley Parable це те що вам треба. 229 грн — і гра ваша.

Якщо ж ви поціновувач RPG, але кортить спробувати чогось новенького, чогось гострого і швидкого, але при тому варіативного і захопливого, то вам тоді до Hand of Fate. За незвичне поєднання картярської гри з RPG у вас попросять 279 грн. Та хіба це ціна для такої іграшки, ще й з такою шикарною локалізацією, гм?

Для шанувальників головоломок і тих, хто вже до дірок в моніторі напроходив Портали, можу порекомендувати українську гру ReSizE. Тут ви не знайдете монстрів чи скрімерів, але цього й не треба. Гра затягує, гра змушує подумати. І цілком відпрацьовує ті 100 гривників, які за неї просять. Погодьтеся, ціна одного походу в кіно, а задоволення суттєво більше.  І на довше. Однозначно, треба брати. Навіть думати нема чого.

Ну а коли ви звикли зі зброєю в руках відстоювати окопи електронних фронтів, проривати оборону і трощити противника за допомогою вогнестрілу, гранат, та іншої смертельної зброї, котру придумало людство, то вам тоді до Insurgency та Day of Infamy. За 169 і 279 грн відповідно, ви зможете взяти участь у незабутніх мережевих баталіях. Покажіть тим нубам, як грають справжні козаки!

Варто також звернути увагу на ігри, локалізація яких зараз у процесі, а тому не за горами той час, коли їх можна буде побавитися українською мовою. Отже:

Hand of Fate 2 — цілих 379 грн. Немало, але гра того варта. До того ж вона куди об’ємніша за Hand of Fate.

Ruiner — 279 грн. Стандартна ціна за цей шалений кіберпанк-шутер.

Siege of Dragonspear — 279 грн знову ж таки. Втім, треба мати на увазі, що це тільки доповнення, а тому потрібна ще й Baldur’s Gate: Enhanced Edition. Але зараз є знижка на комплект, у який входить Baldur’s Gate: Enhanced Edition, Siege of Dragonspear і Baldur’s Gate II: Enhanced Edition (яку ми теж колись перекладемо). Ціна такого потрійного задоволення — 753 грн (економія — аж 84 грн).

До деяких ігор, як-от Bravada та Blues and Bullets, на жаль, ціни зараз не вказані. Можливо, згодом ситуацію буде виправлено.

Отож, купуйте та насолоджуйтеся! Приємних розваг!

Автор: “Вермінко”

0 0 голосів
Рейтинг статті
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини

Усі новини
Усі новини
1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x