Що придбати на зимовому розпродажі у GOG?

Старі добрі ігри, котрі варто зіграти ще раз, або Що придбати на зимовому розпродажі у GOG?

Зима – не лише пора гірлянд, свят, сесій і, можливо, снігу, але й прекрасна нагода поповнити свої ігрові бібліотеки чимось новим, щоб після хорошого новорічного або різдвяного столу насолода продовжилась у віртуальному світі, де ви полинете у чергову нову пригоду. Зокрема, сервіс відомих панів із CDProjectRED – GOG.com – влаштував вельми тривалий розпродаж із 16 грудня аж по 4 січня. І ця подія – гарна нагода для тих, хто починав свої ґеймерські шляхи у 90-х чи на початку нульових, згадати старі добрі часи за старими добрими іграми та відволіктися від фонового шуму про всякі Кіберпанки та оптимізації. Пропонуємо вам топ 5 ігор, на які варто звернути увагу і які приємно згадати наприкінці буремного 2020.

1. Planescape: Torment: Enhanced Edition (1.40$)

Серед багатьох ігор тих далеких часів «Planescape: Torment» – одна з таких, яку досвідченим гравцям і не треба рекомендувати, бо вони і так все знають, а новим гравцям рекомендувати складно – бо вочевидь ця гра «не для всіх». І мова аж ніяк не про вік – адже ми маємо справу з перевидання гри 1999 року, адаптованим для сучасних платформ. Питання полягає у тому, чи готові ви пожертвувати десятки годин свого ігрового часу на читання, читання й ще раз читання?

На відміну від інших перенесень ігор Dungeons & Dragons у комп’ютерні реальності – цей витвір мистецтва подарує вам і незабутній досвід подорожі поміж різними вимірами всесвіту D&D, і відчуття того, наскільки слово може рухати масштабні події без активного втручання бойових суперечок. А беззаперечно чудовий досвід цілковитої свободи вибору вам беззаперечно гарантований – до того ж найвищої якості, адже до розробки оригінальної та вдосконалення перевиданої версії гри доклав своє майстерне перо не хто інший як Кріс Авеллон!

Для тих, хто таки наважиться поринути у цей світ, розкриється довга філософська подорож Безіменного крізь пустелю забуття до пізнання досвіду своїх минулих життів та відповідь на одвічне питання того, а чим є саме життя. І саме у ваших руках інструмент її творення. Тож не зволікайте!

P.S. Варто зазначити, що гра насичена текстом, тому передбачає, що ви володієте англійською чи іншою іноземною мовою, щоб отримати від неї всю насолоду. Аналогічна ситуація і з багатьма іншими іграми з цього списку. Колись команда Шлякбитрафу добереться й до цього творіння – та перед нами ще тисячі й тисячі рядків інших ігор (зокрема й у Всесвіті D&D). Та кожен з вас може наблизити цей момент своїм вкладом у життя нашої спільноти – підтримуйте нас на Patreon, вступайте у наші ряди, розповідайте про нас усім кому можете. Разом ми покажемо, що українізацію Всесвітів не спинити!

2. STAR WARS Knights of the Old Republic (1.46$) та STAR WARS Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (1.46$)

Кінець 2020 видався справді знаковим для «Зоряних Воєн». Другий сезон «Мандалорця» досі дарує теплі враження під час перегляду, компанія Disney анонсувала, що в найближчі роки нас чекає багато нових серіалів, мультсеріалів та фільмів. І це найвдаліший момент, щоби пригадати світлі сторінки історії далекої-предалекої галактики. І ми не лише про оригінальну трилогію – ігрові адаптації не оминули «Зоряні Війни» та подарували нам неперевершену дилогію, виконану у стилі RPG – «Knights of the Old Republic».

Події розгортатимуться задовго до становлення Імперії у період Старої Республіки, коли перед галактикою постає загроза великої армії ситхів під керівництвом самого Дарта Малака! Орден Джедаїв не зміг протистояти такій могутній загрозі та подолати її власноруч, тому тепер саме ви – остання надія на порятунок від ситхів. Пройдіть свій шлях від простого бійця до неперевершеного користувача Сили. Відвідайте найбільш знакові місця у світі «Зоряних Воєн». Зберіть власну команду, яка підтримає вас силою у бою та розмовами у вільний від сутичок час та, що найголовніше, визначне власну роль у цій історії: пізнайте Темну сторону Сили та станьте могутнім завойовником; боріться зі злом за допомогою Світлої сторони Сили; чи просто станьте непереможним, ступивши на шлях Сірих джедаїв – вибір лише за вами!

P.S. Хоч автор статті й не схильний до використання модифікацій ігор, він все-таки рекомендує поставити на другу частину – «STAR WARS Knights of the Old Republic II: The Sith Lords» – неофіційний патч, що відновлює весь вирізаний контент, який постраждав через поспіх видавця.

3. Baldur’s Gate: Enhanced Edition (2.66$), Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear (2.80$) та Baldur’s Gate II: Enhanced Edition (2.90$)

Ця серія не потребує представлення – жива легенда та Храм перекладачів Шлякбитрафу, де ті перепочивають поміж іншими проєктами та набираються майстерності – «Брама Балдура» у всій своїй повноті!

У кожного ґеймера хоч раз та й виникало бажання написати свою фентезійну історію. А як вам ідея стати дитям божества? А чом би не зібрати своє товариство шукачів пригод, аби не було самотньо в дорозі? А чом би не взяти участь у подіях та битвах, що вплинуть на долю світу? А як щодо того, що світ рятувати не обов’язково? Усе це і набагато більше ви зустріне у «Брамі Балдура», в котру можна полинути настільки, що випадково опинитесь не в 2021, а 2022 році… Тож не варто баритися – купуйте це епохальне втілення системи D&D у межах комп’ютерної гри та просто насолоджуйтесь, шукайте свій шлях, експериментуйте з прокачкою… словом, живіть.

А ми нагадаємо, що українських ґеймерів чекає додаткова насолода, адже перша частина, а також доповнення Siege of Dragonspear, уже перекладені та озвучені українською мовою (Siege of Dragonspear — лише частково)! А наша команда в поті чола працює над тим, щоб подарувати вам локалізацію другої частини. Адже грати українською – це завжди грати удома й справді з душею!

4. Deus Ex GOTY Edition (0.65$)

Якщо реліз Cyberpunk 2077 дещо засмутив вас і ваше «залізо» не впорається із цим викликом – це не означає, що ви не зможете насолодитися атмосферою кіберпанку, аж доки не випустять багато коригувальних патчів. Найкращий вихід із таких ситуацій – пошук гідної альтернативи, і вона, безперечно, є!

«Deus Ex» вийшла в далекому 2000 році, але не втрачає своєї актуальності й донині. Події гри розгортаються в 2052 році, де ви візьмете на себе роль Джей-Сі Дента, модифікованого агента UNATCO (Антитерористичної коаліції Об’єднаних націй), на плечі якого випаде розплутати клубок проблем, характерних цьому антиутопічному світові: пандемії, соціальна нерівність, терористичну загрозу… Та з ходом подій стає очевидним, що будь-які політичні заворушення завжди пов’язані із конкуренцією більшої кількості сторін, аніж здається на перший погляд. Навіть якщо це й світ нанотехнологій.

Сюжетно перед нами постає продовження історії, що закладена в тих частинах «Deus Ex», які вийшли порівняно недавно («Human Revolution» і «Mankind Divided»), однак часовий розрив аж ніяк не впливає на відчуття під час гри в оригінальну «Deus Ex» – яка й зараз захоплює так само, як і в далекі «нульові». Перед нами гра, що надає змогу вибрати власний стиль проходження, а також деяке прокачування нанотехнологій, яке, хоч і не зрівняється з високопрофільними RPG, але й не залишить байдужим. Відчуйте всю міць нанотехнологій, атмосферу похмурого світу майбутнього та небезпеку «вищого» світу й інтриг, які плетуться навколо долі людства.

5. System Shock 2 (0.83$)

Наприкінці нашої підбірки варто згадати гру, без якої ми б ніколи не отримали трилогії «Bioshok», а саме – «System Shock 2». Саме друга частина, адже вона й досі залишається неперевершеною у своєму роді.

Перед гравцями постане шутер від першої особи з елементами рольової гри в декораціях наукової фантастики. Візьміть на себе роль безіменного солдата, що опинився на космічному кораблі, який заполонили незрозумілі істоти. Перед вами одразу два надважливі виклики: вижити та зрозуміти, що відбувається. Ця гра підніматиме питання, котрі актуальні і в нас час – межі влади, етичні межі науки, небезпека штучного інтелекту та зіткнення матеріального світу й кіберпростору. Досліджуйте, намагайтесь вижити, занурюйтесь у атмосферу, що пробиратиме вас жахом і холодом, та розумно плануйте розвиток свого персонажа – адже в космосі ніхто не почує вашого крику, а одинока людина не може просто так узяти й протистояти більшому злу без жертв.

А які старі добрі ігри, на вашу думку, варті того, щоб їх знову пройти? Можливо, саме вашу улюблену гру “молодості” ми забули згадати? Тоді діліться в коментарях і доповнюйте наші рекомендації!

Богдан Передрій

19.12.20

0 0 голосів
Article Rating
Що придбати на зимовому розпродажі у GOG?
0 0 голосів
Article Rating
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Comments
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x