Українські стрімерки: хто вони?

Сучасне життя важко уявити без відео та трансляцій наживо на різноманітну тематику — від серйозних новин до безтурботних розваг. Трансляції, або ж стріми, давно перестали бути джерелом отримання свіжої інформації, а стали ще й способом спілкування між медіаперсоною та спільнотою підписників. Багато хто поєднує декілька речей. То й зрозуміло, бо як можна зосереджуватися тільки на чомусь одному, коли у світі стільки всього прекрасного та цікавого? У цій статті ми вирішили зібрати українських стрімерок, які більш-менш регулярно (принаймні щомісяця) проявляють свою активність. Дехто з них має розклад своїх трансляцій, а дехто робить тоді, коли має час і натхнення. Втім, у зв’язку з воєнними діями Росії на території України стріми відбуваються рідше або й тимчасово припинилися, однак сподіваємося, що після української перемоги все знову налагодиться.

1) Dobra_divka

Початок діяльності: 2017 р.

Авдиторія: 10 700 у Twitch, 35 700 у YouTube.

Вправна гра в PUBG: BATTLEGROUNDS, Forza Horizon 5, Valorant, CS: GO — не єдине, що принаджує глядачів до її каналу, бо Анастасія також робить огляди всіляких техноновинок (рубрика «Технодівка») та розпакування.

 2) Nikattica

Початок діяльності: 2018 р.

Авдиторія: 1000 у Twitch, 11 800 у YouTube.

У Ніки в YouTube можна знайти відео не лише розважальні, а й інформативні. Так, окрім стрімів та оглядів (Horizon Zero Dawn, Half-Life, Harry Potter and the Philosopher’s Stone),  є чимало історій створення ігор, а також про всілякі ігрові цікавинки й таємниці, про які відомо не кожному гравцеві. До того ж Nikattica, завдяки своїй акторській майстерності та костюмам, влаштовує при цьому справжні атмосферні видива.

 3) Sonia_Limm

Початок діяльності: 2018 р.

Авдиторія: 1300 у Twitch, 3300 у YouTube.

Серед її ігрових уподобань Vampyr, Golf With Your Friends, Dead by Daylight, Ring of Elysium тощо. Як і в Nikattica, стріми в Соні теж дуже атмосферні та з гумором: сьогодні вона носить кібердеталі в стилі Cyberpunk 2077, а назавтра стрім Mafia II — і ось вона вже запальна сицилійка.

 4) Nkate

Початок діяльності: 2016 р.

Авдиторія: 2200 у Twitch, 400 у YouTube.

На її каналі можна подивитися проходження Apex Legends, Call of Duty: Warzone, Sekiro: Shadows Die Twice тощо. Поза цим Кет готує печиво на сайті Пекарка, а українські військові можуть підтвердити якість випічки. Тож тепер знатимете, у кого замовити смаколики на святкування української перемоги.

5) Aisa_pograisa

Початок діяльності: 2018 р.

Авдиторія: 1400 у Twitch.

На її каналі знайдете проходження ігор Darkest Dungeon (до слова, ми якраз працюємо над українським перекладом цієї гри), 7 Days to Die, Dark Souls III, The Long Dark тощо. А ще останнім часом з’явилися мистецькі стріми (18+), де можна не лише інтелігентно поспілкуватися та помилуватися процесом створення живопису, й помедитувати під заспокійливі наспіви типу «Немає мошкаля…».

6) koLANAaa

Початок діяльності: 2020 р.

Авдиторія: 1300 у Twitch.

У цієї пані ігри на кожен смак: The Witcher, A Plague Tale: Innocence, GeoGuessr, PUBG: BATTLEGROUNDS, Unravel. Ну а ще трохи музичних вечорів та політики (а без політики зараз ніяк: ти або свій, або йдеш вслід за російським кораблем), тож її канал точно не залишить нікого байдужим.

 7) akYulia

Початок діяльності: 2016 р.

Авдиторія: 1300 у Twitch.

«Ні, я хочу на стрімі сміятись,
Серед стріму співати пісні,
Без надії таки сподіватись,
Стріму хочу! Заходь на стріми!»

От як після таких слів можна та й не заглянути на стрім? До того ж забавки Юля проходить різних жанрів: Stardew Valley, The Sims 4, Labyrinthine, Dead by Daylight, God of War тощо. Не занудьгуєте точно.

8) MiAnima

Початок діяльності: 2020 р.

Авдиторія: 300 у Twitch, 1300 у YouTube.

Міа живе в Італії, однак увесь її контент для україномовних глядачів. Вона полюбляє знімати своє повсякдення: в офісі, на вакцинації, прогулянки, подорожі, концерти, думки вголос… І все це потім оформлює та викладає в YouTube разом із нарізками всіляких цікавих відеомоментів, які потрапили їй на очі. До слова, в YouTube у неї декілька каналів, і деякі з них присвячені дорамі.

9) LunarShadow_ua

Початок діяльності: 2018 р.

Авдиторія: 1000 у Twitch.

LunarShadow_ua стрімить переважно рольові ігри фентезійного жанру, зокрема The Elder Scrolls V: Skyrim, It Takes Two, Baldur’s Gate (у цій грі є повна українська локалізація) тощо. Крім того, минулого року вона брала участь у змаганні стрімерів — ШБТурнір 2021. У парі з pad0n зайняла 5-те місце. Круто, якщо знову побачимо її на наступному нашому турнірі.

  10) yara_art

Початок діяльності: 2016 р.

Авдиторія: 1000 у Twitch, 500 у YouTube

Ярослава — художниця, тому всі її відео — це здебільшого процес творчості під хорошу музику. Хочете поспостерігати, як творяться шедеври мистецтва — завітайте на її стрім чи перегляньте відеозапис.

11) Sooonyan

Початок діяльності: 2018 р.

Авдиторія: 900 у Twitch.

У Соні переважно знайдете сюжетні ігри та японські жахи, як-от Labyrinthine, Stardew Valley, Yume Nikki тощо, а також декілька стрімів художнього спрямування. До того ж у неї пристрасть до косплеїв японських персонажів.

12) LunarVi7

Початок діяльності: 2017 р.

Авдиторія: 900 у Twitch.

Її ігри здебільшого — це щось для душі: Life Is Strange 2, Golf With Your Friends, Ring of Elysium, Farm Together тощо. Загалом Вікторія проводить стріми після насиченого дня навчання корейської мови. Так-так, вона вчителька. А ваші вчителі проводять ігрові стріми?

13) DariaZirka

Початок діяльності: 2017 р.

Авдиторія: 400 у Twitch, 700 у YouTube.

Дар’я надає перевагу бойовикам та стрілянкам. Утім, іноді душа просить чогось особливого. Тож, якщо вам до вподоби ігри типу Super People, Detroit: Become Human, The Long Dark тощо, то приходьте на її стріми. У YouTube вона час від часу викладає нарізки найкращих моментів.

14) TouchtheGeometry

Початок діяльності: 2021 р.

Авдиторія: 700 у Twitch.

Таня (або ж Пані Джі чи Геометрія) полюбилася своїм глядачам не лише за стріми цікавих інді ігор, як-от Hob, One Hand Clapping, Stellaris, Subnautica: Below Zero, а ще й за унікальні гео-звірята, яких вона створює за мотивами ігор.

15) Litera_vi

Початок діяльності: 2017 р.

Авдиторія: 600 у Twitch, майже 100 у YouTube.

Вікторія здебільшого проходить сюжетні ігри, які видаються для неї цікавими. Серед них: Animal Shelter, Cozy Grove, Children of Morta, Ruined King: A League of Legends Story тощо. А крім того чом би й просто не погомоніти під час стріму, морально підтримати своїх шанувальників у цей нелегкий час та заодно почитати вірші «з Україною в серці».

16) JackdawHS

Початок діяльності: 2018 р.

Авдиторія: 400 у Twitch

Галина — шанувальниця Hearthstone, тому на її каналі знайдете багато проходження Hearthstone, потім ще трохи Hearthstone, і зрештою знову Hearthstone. Утім, грає вона, вочевидь, вельми цікаво, бо чому б інакше було аж стільки підписників? Не інакше як ціла секта Hearthstone утворилась! Може, підете перевірити?

17) elriwen

Початок діяльності: 2018 р.

Авдиторія: 400 у Twitch

Спокійні стріми для релаксації. Муркітливий голос стрімерки це гарантує. Ну а поміж тим можна подивитися гру в Overwatch, Valorant, The Sims 4, Amnesia: Memories тощо.

18) Nina_Fents

Початок діяльності: 2021 р.

Авдиторія: 300 у Twitch

Ви любите покемонів? Ось дивіться покемонів. Любите аніме загалом? Ось вам багато аніме. А шарлотку готувати вмієте? А лазанью? Не вмієте? То Ніна вас навчить, ви лиш, головне, на стрім прийдіть.

19) Dolka23

Початок діяльності: 2016 р.

Авдиторія: 300 у Twitch, 35 у YouTube.

Дивлячись на кількість контенту на каналах Долі, дивуєшся: а де ж ті всі глядачі, чому вони того не бачать, не вподобують, не коментують і не поширюють?? Адже тут не лише ігри на зразок Dragon Age: Inquisition чи We Happy Few, Доля ще й вишиває під час трансляцій мультів (хрестиком чи гладдю — питайте самі, коли прийдете на наступний стрім). А на її каналі YouTube взагалі повно відео, як вона грає на фортепіано та арфі, подорожує Україною та світом, знімає курок-чубатурок, котиків, песиків та інших хороших тваринок. Тож бігом на знайомство!

20) tohi_ta

Початок діяльності: 2019 р.

Авдиторія: 300 у Twitch.

Тут переважно глядачі спостерігають за малюванням жіночих персонажів, хоча деколи бувають і стріми ігор на зразок Nioh та Fortnite. Однак, варто зауважити, що всі її стріми з позначкою 18+, тому не кажіть потім, що вас не попереджали 😉

21) TaisArtPlace

Початок діяльності: 2021 р.

Авдиторія: 200 у Twitch

А це ілюстраторка, яка проводить трансляції процесу малювання. Однак ігри — теж мистецтво, тому час від часу вона бавиться в Genshin Impact чи Slime Rancher.

22) yazykata_khveska

Початок діяльності: 2019 р.

Авдиторія: 200 у Twitch.

В Олесі побачите, як вона грає в шахи та займається спортом. А також може іноді почитати для вас щось цікавеньке, наприклад із творів Лавкрафта, або ж помалювати. А поміж тим вона ще й якусь гру пострімить, наприклад Assassin’s Creed II.

23) MoontessaArt

Початок діяльності: 2021 р.

Авдиторія: 200 у Twitch.

Це художниця, яка також є шанувальницею світу Dungeons & Dragons. Відповідно багато її стрімів — це процес малювання ігрових персонажів, зокрема паладинів, пекельниць, чорнокнижників тощо.

24) Kiber_Ptakha

Початок діяльності: 2019 р.

Авдиторія: 120 у Twitch.

Kiber_Ptakha, як і всі вільні птахи, чинить як собі заманеться: хочу — стрімлю, не хочу — не стрімлю місяцями. Втім, якщо вам цікаво час від часу подивитися гру в Minecraft, Heroes of the Storm, The Forest тощо, то вам якраз сюди.

25) DidkoDana

Початок діяльності: 2016 р.

Авдиторія: 110 у Twitch.

Дана грає в ігри типу Stardew Valley, а також трохи малює всілякі «дідькосмайли». До веселої атмосфери стрімів іноді приєднується кіт. Якщо ви нудьгуєте й хочеться потеревенити, поділитися якоюсь цікавою історією, то вам саме сюди.

Ось така вийшла добірка українських стрімерок. Заходьте до них познайомитися, допомагайте їхнім каналам розвиватися, щоб якісного українського контенту ставало дедалі більше.

Якщо вам сподобалася стаття, то поширте її серед друзів. А якщо ще й підтримаєте нас на Patreon, то будемо вельми вдячні.

Софія Шуль, Іван Янковий

26.03.22

0 0 голосів
Article Rating
Українські стрімерки: хто вони?
0 0 голосів
Article Rating
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Comments
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x