Українська локалізація: червень – липень 2024 (№85)

Вітання, друзі! Хай літо приносить вам тільки радісні дні, на душі завжди буде тепло й сонячно, а в ігрових крамницях щоразу більшає кількість ваших улюблених ігор з українською мовою. А що локалізаційна спілка «Шлякбитраф» (SBT Localization) ненастанно працює над українізацією ігрових світів, то пропонуємо пригадати, що цікавого відбулося за минулі червень і липень та як просувається переклад деяких наших проєктів.

УКРАЇНСЬКА ЛОКАЛІЗАЦІЯ

ОНОВЛЕННЯ ТА ГОТОВИЙ ПЕРЕКЛАД

У червні вийшло довгоочікуване оновлення з поліпшеннями української локалізації до симулятора керування дронами Liftoff: FPV Drone Racing від LuGusStudios.

Якщо ви не знаєте, що це за гра, то ось вам кілька фактів про неї:

— Це повноцінний симулятор, який відтворює фізику польоту дронів і на якому можна навчитися керувати ними. Краще розбити дрон у грі, ніж навсправжки.
— Розробники симулятора пожертвували тисячі ліцензійних ключів до гри для українських військових і волонтерів.
— Гра не продається на московії, на відміну від більшості популярних FPV-симуляторів.
— У грі проходять кіберспортивні турніри, за перемогу в яких можна здобути реальні призи.
— І наостанок, у грі є лише три офіційні локалізації, і одна з них — українська.

Тож обов’язково купуйте гру, підтримуйте розробників, залишайте відгуки на Steam або просто подякуйте LuGus Studios за те, що вони роблять, — їм буде приємно.

Додано українську локалізацію до Atom RPG: Trudograd, самостійного доповнення до Atom RPG від незалежної студії Atom Team, більшість членів якої є українцями. Це іронічна рольова гра в альтернативній реальності постапокаліптичного СРСР, створена за натхненням класичних комп’ютерних рольових ігор Fallout 1-2, Wasteland 1 і Baldur’s Gate.

«Огидна журавлина від антирадянщиків і русофобів». Цікаво, що поява української мови в Atom RPG: Trudograd викликала вибух російських пердаків хвилю обурення російської ігрової спільноти.

Видавництво Mal’opus випустило новий наклад артбука «Світ гри Death Stranding». До слова, це перший артбук у перекладі від «Шлякбитраф», тож ми дуже ним пишаємося і з приємністю пригадуємо, як відбувався процес перекладу.

А ще нарешті вийшла в продаж «World of Warcraft. Офіційна кулінарна книга». Зовсім непросто переносити в реальність страви з ігрових світів, однак Челсі Монро-Кассел (також авторка «The Elder Scrolls. Офіційна кулінарна книга») не припиняє дивувати шанувальників відеоігор рецептами з їхніх улюблених забавок. Тому навіть якщо в найближчому супермаркеті ви не знайдете химероків чи кажанячих крилець, то все одно зможете насолодитися стравами з World of Warcraft.

Видавництво настільних ігор Geekach нагадує про роботу над «Cyberpunk RED. Стартовий набір» (Jumpstart Kit). Набір містить світопис гри, вичерпні правила системи, пригоди, попередньо згенерованих персонажів, мапи, фішки персонажів і гральні кістки. Повірте на слово, це буде неймовірно захоплива річ. Орієнтовний час виходу — жовтень 2024, тож стежте за новинами.

А тим часом нагадуємо, що можна ознайомитися зі світом настільної рольової гри Cyberpunk RED через буклет швидкого старту «Cyberpunk RED. Легкий режим», який доступний і в друкованому, і в безплатному електронному форматі.

 ВОЛОНТЕРСЬКА РОБОТА

Коли знаходиться вільний час, то наші перекладачі зазвичай розминаються на волонтерських проєктах.

Зараз маємо два таких проєкти:

Planescape: Torment, класична ролівка в стилі D&D — перекладено 35%.

Таємнича гра-сюрприз — перекладено 13% (хоч не улюбленого нашого обсягу на мільйон слів, але теж величенька).

ІНША ДІЯЛЬНІСТЬ

У червні ми доєдналися до спільного збору читацької спільноти «Книголють», і з вашою допомогою нам вдалося зібрати понад 50 тисяч гривень! Вкотре переконуємося, що наша спільнота — найкраща. 🙂

А в липні наша локалізаційна спілка «Шлякбитраф» відзначила 12 років свого існування і проводила розіграш зі збором коштів на БПЛА для бригади Гвардії Наступу «Помста».

А ви знали, що якщо рахувати тільки ті проєкти, які вже вийшли у світ, то за минулий рік наше портфоліо поповнилося відеоіграми та книжками загальним обсягом 3 000 000 слів, а за всі роки назбиралося на всі 10 300 000 слів! Упевнені, що до наступного дня народження спілки ми здивуємо вас новими досягненнями в українізації всесвіту.

Ще раз дякуємо всім за теплі привітання, а також за активність у зборі коштів. Ваші подяки та приємні відгуки завжди нас надихають і спонукають ставати кращими.

ЗАЛА СЛАВИ

Від імені команди Шлякбитраф щиро дякуємо найактивнішим у червні та липні учасникам спілки:

  • Наталя Андрук
  • Юра Драгон
  • Аліна Фарафонова
  • Анна Цвіра
  • Олександр Власюк
  • Дмитро Головченко
  • Яніс Вермінко
  • Іван Янковий
  • Софія Шуль
  • Олексій Іванов
  • Євген Ткач
  • Оля Хмельницька
  • Юрій Бісик
  • Павло Кулямін
  • Єгор Власов
  • Петро Кудряшов

ПРИЄДНУЙТЕСЬ

Шлякбитраф завжди радіє новим талановитим, сповненим ентузіазму особам, які хочуть долучитися до українізації всесвіту. Спробуйте свої сили в тесті для перекладачів, а тоді в разі успіху пишіть нам через контактну форму.

Якщо не маєте часу на українізацію ігор, але небайдужі до теми української мови в іграх, то можете допомогти нашій справі в зручний для вас спосіб:

1) станьте нашим доброчинцем на Patreon;

2) підтримайте на Donatello.

ПОДЯКИ

Щиро дякуємо всім, хто підтримував команду Шлякбитраф у червні та липні через Patreon, Buy me a coffee, Donatello та в інші способи. Бажаємо здоров’я, спокійного неба, успіху й достатку вам та вашим сім’ям!

100$

50$

25 $

20 $

500 грн / 10 $

300 грн

200 грн / 5$

3$

MilvusUA

2$

Віталій Касянчук, YaroslavT, Павло Донченко, Олександр Мамонов, Андрій Хамуляк, Dmytro Biletskyi, ktv, No_Name, Yevhenii Shevchuk, tsunecko, Ihor Tanchyn, Marko Savchuk, Easy Sugar, Ruslan Vyshnevskiy, Bohdan Matviiv, Андрій Гончаров, Відлуння Епохи, MC Augstkalns, Andrii Мalakhov, Anastasiya Zhyshchynska, Oleksii Ivanov, Oleksandr Lukianov, Andrii Serbovets, Dinadin Cross, Ivan Budzuliak, WalkWithWind, punk_asylum, Ігор Магера, Mancubus, vch_m, Tom Alleren, Nazar Harbuziak.

60 грн / 1$

Pryvyd, Oleksii Shevchenko, Falcon, boguslav Clairvoyant Anser, Тимофій Сумка, sNb, Dmytro Gurduz, exmolution, Vasyl Stokolosa, Dmytro Kyrychuk, Олександр Соловйов, Andrii, Стаc Макар, Volodymyr Zhuk, Jarlaxle Baenre, Yaroslav, Yevhen Zabolotnyi, Wiktor, Oleksii R, Bohdan, Jobitronik, justscribe.

ОСОБЛИВА ПОДЯКА ЗА ПІДТРИМКУ КОМАНДІ CROWDIN!

УКРАЇНІЗАЦІЯ ВСЕСВІТУ ТРИВАЄ!

12.08.24

5 1 голос
Рейтинг статті
5 1 голос
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарів
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини

Усі новини
Усі новини
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x