E3 2018: виставка смаколиків ігроіндустрії. Частина 1.

Зараз у розпалі основна і найбільша виставка в ігроіндустрії — Е3. Великі і маленькі видавці з’їхалися до міста ангелів, штат Каліфорнія, аби поділитися зі спільнотою ґеймерів своїми доробками. І анонсувати нові.

Позаду вже пресконференції ненависної усім Electronic Arts та корпорації зла Microsoft. Розповісти встигли про свої проекти також і Bethesda з Devolver Digital. І поки всі, затамувавши подих, чекають конференцій Square Enix, Ubisoft та головної зірки шоу — Sony, ми з вами пройдемося головними подіями вже згаданих велетнів, що розкрили свої карти. Не всіма, а лиш найцікавішими (суб’єктивність Вермінка — вперед!).

Монстри Electronic Arts

Electronic Arts, як завжди, забила великий болт на суспільну думку і далі клепає свої релізи. Вбиваючи старі. Породжуючи нових монстрів та стаючи щоразу більшим об’єктом для ненависті. Цього року електроніки привезли на Е3 купу тайтлів. Ну як купу. Якщо прибрати їхні «нові» спортивні симулятори, котрі перевипускають з року в рік, вносячи мінімальні зміни, то можна сказати, що нічого нового вони не показали. Нічого доброго, так точно. Обминемо Madden NFL 19 та FIFA 19, котрі від своїх попередників відрізняються лише порівняно актуальними складами професійних команд і приступимо до «смаколиків».

На конференції нам показали ґеймплей Battlefield V. Анонсовано режим глобальних операцій, коли гравцям потрібно буде протягом декількох днів виконувати різних операції на мапах у різних режимах. Глобальність наше все. Можна сказати, що по суті це дещо покращений Battlefield І у декораціях Другої світової війни. На вигляд цікаво. Цінувальникам мережевих стрілянок зайде на ура. Вермінко ж залишатиметься в окопах Першої світової і надалі. Дякую.

Окрім «очікуваних» продовжень серії, ЕА також показали нам і досить «неочікувані». Серед них інді-гра Unravel 2, перша частина якої вражала своєю унікальністю і механіками. Цього разу розробникам дали трошки більше грошей, тож вони завезли нам покращену графіку і кооператив. Обіцяли високу складність, покращений ігролад та багато-багато фану. Віримо, сподіваємось, чекаємо. Любителям платформерів та головоломок просто обов’язково до покупки.

Ще одним неочікуваним релізом стало «продовження» серії С&C. Чому продовження взято у лапки? Тому що склалося враження, що єдине, чим керувалися електроніки при розробці цієї гри, це була думка: «Як нам найжорстокіше вбити цю легендарну серію?». Стратегію перенесли на мобільні. Хочете знати, яке лице було у Вермінка, коли показували трейлер?

Ось таке:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Трейлер вам показувати не будемо. Бо він жорстокий, а тут діти читають. Тому якщо у вас міцна психіка, ви не вагітні і не чутливі до особливої жорстокості, можете знайти його в мережі самотужки.

Показали відео, декілька знятків і трошки розповіли про Anthem. Виживастик у стилі Dark Souls у декораціях далекого майбутнього. Обіцяють епіку, важкі виклики і суворі екзоскелети, в яких вам треба буде протистояти всьому світу.

Що ж. Чекаємо лутбоксів та інших «радостей». Це ж ЕА. Окрім цього, вони анонсували нову гру по Зоряних війнах, яку буде розробляти студія Respawn. Події гри відбуватимуться після славнозвісного наказу №66, коли почали нищити усіх джедаїв. Більше нічого особливого не розповіли.

Що можна сказати про виставку від Electronic Arts? Те, що Вермінко від неї нічого не очікував, та однаково залишився розчарованим.

Майстер ігор Microsoft

Другий день був набагато цікавішим, оскільки першою скрипкою тут була Microsoft, яка презентувала багато цікавого для своєї консолі XBOX One. Що варто відмітити серед релізів?

Передусім це, звісно ж, ексклюзив Gears 5 (десь дорогою розробники загубили слово Wars), де нам обіцяють показати найбільший і найкрасивіший світ цього всесвіту. Якщо ви не грали, можете проходити мимо. Якщо ж ви власник консолі від майків… То можете вже кидати гроші в монітор.

Те саме, в принципі, стосується і повернення на великі екрани Майстра Шефа з серією Halo. Ласкаво просимо додому. Ми на тебе чекали:

Ще одним великим і дуже очікуваним стало продовження Devil May Cry. Майки нам показали трейлер п’ятої частини, яку обіцяють випустити весною 2019-го. Веселий японський слешер, з купою вульгарних жартів, жорстоких комбо і заплутаною історією. Що може бути кращим, ніж шматування маленьких і величезних демонів на дрібненькі такі шматочки, аби відпочити від монотонної роботи?

Не обійшлося і без відео нової частини пригод загадкового Орі зі Сліпого Лісу. Краща графіка, чудова музика, нові можливості і, що головне, нова історія. Ori and the Will of the Wisps — чудовий платформер, який просто гріх не спробувати.

Показали також і перший трейлер нової Лари — Shadow of the Tomb Raider, що демонструє саму гру. На вигляд дуже захопливо. Залишається лиш сподіватися, що всі помилки минулої частини взяли до уваги і цього разу історія буде здаватися більш комплексною і суцільною. Ближче до першої частини. Майкрософте, що ти робиш? Вермінко стільки не заробляє, щоб скупити оцю всю красу!!!

4A Games та інші

Не обійшлося і без наших співвітчизників з 4А Games. Вони привезли на виставку свою Metro Exodus. Ті, хто читав трилогію Глуховського, одразу помітять вплив третьої книги. Добре це чи погано — кожен вирішить вже для себе особисто. Головне, що це буде якісне продовження історії Артема. Графіка, звісно ж, просто чудова. Сподіваємося, що наші хлопці не підведуть і все буде на високому рівні. Як і завжди. Вермінко вже давно відклав грошики на цю забавку. А ви?

Окрім цього, також, показали й сиквел мережевої The Division. На вигляд… Дуже схоже на попередню частину. Лише місце події перенесли у Вашингтон. Картинка, звісно, дуже класна, але ми добре пам’ятаємо, що у першій частині у перших трейлерах все було так само. А потім відбувся даунґрейд і ми отримали те, що отримали. Вермінко сподівається лише, що цього разу розробники не повторять помилок, яких допустились при запуску вірусу в Нью-Йорку, тож є сподівання, що у Вашингтоні нам буде що робити. Чекатиму там на DarkPaladin’a.

Приємною несподіванкою став Dying Light 2. Знаю-знаю, зомбівиживастики вже всім і давно остогидли… Проте повірте мені, це саме той зомбівиживастик, після котрого не хочеться грати жоден інший. Бо він цікавий, бо він варіативний, бо він веселий і серйозний водночас. Тут достатньо гумору і майже нема трешу. За це я його і люблю.

Вишенькою на тортику, звісно ж, стала Cyberpunk 2077. Поляки, як і минулого разу, показали нам просто трейлер, однак цього разу він продемонстрував нам, у яку сторону рухатиметься реліз. За враженням Вермінка, поляки явно націлилися на GTA-стиль. Вермінку це не дуже до вподоби, та він вірить, що хлопці з червоної студії не налажають. (ІНДУС-ТАКСИСТ У СВІТІ АНДРОЇДІВ? ДАЙТЕ ДВА!)

Чекаємо на Цирі та її вітчима, звісно. Чому б і ні?

 

Про Bethesda та інших читайте невдовзі.

Автор: Яніс Вермінко

11.06.18

0 0 голосів
Article Rating
E3 2018: виставка смаколиків ігроіндустрії. Частина 1.
0 0 голосів
Article Rating
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Comments
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x