Шлякбитраф на Kyiv Comic Con

У Києві завершився фестиваль популярної культури Comic Con. Захід тривав два дні — 19 та 20 травня. Гості мали змогу зануритись у таємниці створення шедеврів кіно, коміксів, відеоігор та літератури, пограти в настільні ігри та відеоігри, побачити українських локалізаторів та інших фантастичних істот.

Цього року команду Шлякбитраф на КомікКоні представляли Олександр Лук’янов, Оля Хмельницька, Богдана Вознюк, Олексій Іванов, Олександра Куцан та Поліна Vlastelinchik. Хоч пізніше кожен поділився власними враженнями від заходу, однак усі зійшлися на тому, що проведення було на високому рівні, тож вони чудово провели час та довідалися чимало цікавого. Особливо приємно було бачити наших підписників, яким було неважко знайти шлякбитрафівців завдяки новому однострою. Дехто залюбки підходив поспілкуватися, а дехто трішки соромився, але в будь-якому разі до когось приходило сповіщення від друзів: “Бачили твоїх” 🙂

Олексій Іванов на фестивалі не лише розважався, він дуже відповідально поставився до своєї священної ролі проповідника просвітника-локалізатора, а тому багато спілкувався з людьми, серед яких навіть траплялися доволі важливі особи. Також ті, хто до нього підходили, отримували автограф гарненький буклетик з інформацією про Шлякбитраф.

«Хоч ідейно це більш-менш той самий івент, що і минулого, і позаминулого року, кожного разу ти бачиш щось нове, — розповідає Олексій. — Тут і адаптація індійського епосу «Махабхарата» (важко навіть уявити обсяг роботи), і нові видання українських коміксів (з якими делегації Шлякбитрафу вдалося познайомитись та познайомити їх з нашими роботами), і нові цікаві косплеєри, і значно більший сектор настільних ігор».

Також він каже, що було приємно бачити за столами не лише бородатих дорослих прихильників, а й малечу, що доводить, що цей жанр ігор переживає своє відродження.

 

Поліна прийшла на КомікКон у образі Юни з коміксу «Ельф у кедах».

«Цього року організація була на вищому рівні, ніж у попередні, — похвалила вона фестиваль. — Рівень росте і це не може не радувати. Сходили на лекції, презентацію «Мавки»… Якщо все буде так, як вони задумують, то мультик реально вийде на світовий рівень. Цього року нарешті мало Харлі Квін і більше цікавих, нестандартних персонажів. Ще порадувала велика кількість майстер-класів і, звісно, моя улюблена стрільба з англійського лука. Загалом круто, весело і пізнавально.»

Тут треба зауважити, що Поліна доволі влучно стріляє, ну а коли ще й ельф зі своїми прокачаними «скілами» на спритність, то рівних годі й шукати.  Навіть інструктор не втримався, щоб не підбігти й сфотографуватися 😉

 

Богдана — справжній «ветеран» фестивалю. Їй надзвичайно сподобалася цьогорічна організація, оскільки не було величезних черг і сильної тисняви біля різних стендів.

«Традиційно, були дуже цікаві лекції. Чимало з них були частково пов’язані з перекладами, тож час проводився з користю 😉 Також крутезні стенди з іграми та не менш вражаючі презентації у кінозалі.

Багато моїх друзів кажуть, що фестиваль не можна назвати повноцінним, якщо ти не у косплеї, але особисто я не відчуваю, що якась значна частина фестивалю для мене випала — все одно було дуже весело 🙂

А довгоочікувана зустріч з колегами взагалі була родзинкою на тортику, бо хіба то не задоволення — погоцати в Just Dance з людьми, яких щодня «бачиш» у чаті» 🙂

 

Також враженнями від фестивалю поділився Олександр Лук’янов: «Там було круто! Усі цікавинки фікшн-культури в одному місці. Приємно було побачити, що україномовний ринок розвивається, виходить усе більше перекладів коміксів, книжок… На жаль, саме відеоігрова зона була не дуже багатою, але теж принесла цікаві знайомства.

Потрапив на дуже круту лекцію про вигадані мови, з детальним аналізом де, що і як робиться. Це було шикарно. Ще круто те, що багато людей приходить у костюмах просто так, бо чому б і ні. Вкотре вразився майстерності косплеерів. Мені б такі руки!

З мінусів можу сказати, що «Український дім» вочевидь не розрахований на такі натовпи, тому було гаряче та душно. Але попри усе, організація була на висоті, тому приходьте та приїжджайте на КомікКон, воно того варте.»

 

Олександра Куцан прийшла на фестиваль у костюмі ельфійської королеви Ґаладріель. Втім, королівську стриманість час від часу перемагала ельфійська бешкетність… і тоді безсилий був навіть Довакін 😉

Найбільше задоволення Леся отримала від косплею, оскільки на КомікКоні можна було зустріти найрізноманітніших персонажів з кіно, ігор та коміксів.

«Враження, як завжди, позитивні, — захоплено розказала вона. — Люблю казати, що КомікКон — це велика сім’я. Де і коли ще можна зустріти таке збіговисько побратимів-фріків? )) Три сестри-відьми з «Відьмака», які прагнуть з’їсти тебе на вечерю, жорстка Ґамора з «Вартових Галактики», що при обіймах лишила на костюмі зелену пляму, чи Вернон Роше, який прийняв за скоя’таеля і ледь ельфійські вуха не повідрізав (у прямому сенсі). Що може бути кращим? Браслетик на руці, а КомікКон у серці.»

Загалом усе було цікаво та весело, дякуємо організаторам за чудовий фестиваль. З нетерпінням чекаємо наступного!

21.05.18

0 0 голосів
Рейтинг статті
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини

Усі новини
Усі новини
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x