Травма Тім. Кров, піт та кіберпанк

Я рятувальниця, але я і людина

Про що ви думаєте, коли чуєте слово «кіберпанк»? Прогрес, технології, неон, урбанізм, майбутнє… А також популярна гра від величних CD Projekt Red, які не облишили розвиток всесвіту Cyberpunk 2077 та продовжують нагороджувати терплячих фанатів не лише додатковим вмістом до гри, а й цікавими коміксами про абсолютно нових героїв. Цього разу ми маємо змогу поглянути на «нутрощі» роботи «Травма Тім» (EMT рятувальники, парамедики… ті, кому платять, коли хочуть жити) та познайомитися з Надею, яка переживає чи не найважчий період свого життя (як професійного, так і особистого).

До служби допущено

Надя пішла працювати в «Травма Тім», аби допомагати людям та робити світ кращим, однак стала черговим гвинтиком корпорації, яку цікавлять лише гроші та ефективність виконання роботи. Під час завдання Надя спостерігає за тим, як невідомий чоловік поступово вбиває всю її команду, але це не стає для неї приводом полишити роботу. Вона проходить реабілітацію, отримує дозвіл повернутися, долучається до нової команди, вирушає на нове завдання, де… Де вона стикається з клієнтом, якого б радше вбила, але має рятувати. Попереду ще довгий шлях до безпеки, безліч ворогів та моральні дилеми, а Надя має вирішити для себе

ПРАВДА ЗАВЖДИ ЗА КЛІЄНТОМ?

Кров, піт та кіберпанк

Безумовно, цікавий сюжет із сірою мораллю — це ключова складова коміксу для такого всесвіту, але дарма називати щось кіберпанком, якщо воно не має стилю. А цього тут вистачає, особливо для справжніх поціновувачів, які раніше читали енциклопедію та побачать знайомі художні рішення та кольори.

Мальовка цього коміксу дуже яскрава, неонова, «соковита». Кожний кадр наповнений купою дрібних деталей, тож стає навіть важко відірватися від однієї сторінки, щоб перейти до іншої. А зважаючи на те, що в український версії дуже запарилися із адаптацією написів (кожний напис на шоломі та незвичний звук виглядає так, ніби це і є оригінал), то комікс подекуди більше розглядаєш, ніж читаєш.

Домінують червоні відтінки, які чудово передають настрій головної героїні та загальну тривогу, яка не відпускає читача до останньої сторінки.

То чи варто його купувати? Безперечно. Навіть якщо ви не фанатієте від гри, а просто любите вайб кіберпанку — вам точно сподобається. Історія та герої не вимагають від вас попередніх знань, а шикарні динамічні малюнки змусять закохатися в цю естетику та з нетерпінням очікувати нових релізів від Вовкулаки (і перекладів від Шлякбитрафу, куди ж без нас? 🙂 )

Тож не гайте часу, купуйте комікс, читайте його під час планових вимкнень світла та підтримуйте українізацію всесвітів.

Борімося — поборемо!

Богдана Вознюк

09.11.22

Фото Богдани Вознюк

0 0 голосів
Рейтинг статті
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини

Усі новини
Усі новини
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x