ШБТ та ігри 2018

От і настала та мить, коли всі зазвичай підбивають підсумки року, жахаються чи захоплюються зробленим. Намагаються виділити якісь досягнення, круті моменти, чи просто хочуть похизуватися на тлі інших.

Якщо по-хорошому, то й нам варто би було зробити якийсь такий звіт, однак мені особисто лінь. То для Софії справа. Чи для Олексія. А Вермінко — він по інших справах. Так от, поки всі готують звіти і враження за минулий рік, ми тут у нашій скромній спільноті ШБТ вирішили поглянути в майбутнє. І поміркували, чого ж ми насправді чекаємо від прийдешнього 2018-го. І, щоб не розкривати таємні плани із захоплення та українізації всесвітів, поговорили  про ігри, які варто очікувати в році Собаки.

 

Продовжуючи тему незвичного, не можна не згадати про таку цікавезну штуку, як Scorn. Біопанк — він і сам собою рідкісний у масовій культурі фантастики, а в іграх узагалі майже не представлений. Але коли дивишся на витвір Ebb Games (які з легкістю зібрали гроші на цю забавку на кікстартері), то по тілу пробігають мурашки. А то й холодний піт. Щось мені підказує, якби майстер жахіття Руді Ґіґер був ще живий, то однозначно б зацінив. А так зацінимо ми. Ух, не можу дочекатися миті, як буду хапаючись за серце падати зі стільця і намагатися вимкнути цей бойовик-тире-жах від гріха подалі…

 

Якщо вже згадали Ґіґера, бойовики і жахастики, то не можна не спом’янути GTFO. Тут розробники славнозвісної Payday 2 обіцяють гостросюжетний кооператив, який змусить серце тікати в п’ятки, зуби скрипіти, а долоні пітніти. Судячи з ігроладного відео, яке нам підвезли напередодні, на вигляд усе дуже гарно й за атмосферою близько до того ж «Чужого». Ух, знайти б ще трьох АДЕКВАТНИХ товаришів…

 

Від незвичного у 2018-му можна буде повернутись і до класики. Але ж до якої! Ремастер без сумніву геніальної Systemshock. Ви не грали? Тоді це чудова можливість зануритись у похмуре кіберпанкове майбутнє, де вам доведеться боротися з хитрим Штучним Інтелектом, що поглинув космічну станцію і всіх її обивателів. Ви свого часу пройшли все вздовж і поперек і знаєте кожен трюк Ш.О.Д.А.Н. напам’ять? Тоді це чудова нагода знову зануритись у чудову атмосферу, яку створили за допомогою неперевершеного Unreal Engine 4. Розробники цього ремастеру обіцяють перезапуск, який потішить навіть найприскіпливіших фанів. І люди цьому вірять, бо недарма ввірили їхній кампанії на кікстартері цілих $1,350,70.

 

Взагалі, якщо так поглянути, то прийдешній рік буде дуже багатим на жахи різного типу. Як кажуть наші сусіди на заході: до кольору, до вибору. З-поміж інших варто виділити таку забавку, як Vampyr. Відчути себе в ролі лондонського лікаря початку ХХ століття, ще й в личині ненависного людству кровосіся… Полювати чи бути впольованим — ось де питання. Кого позбавити життя, за чий рахунок продовжити своє існування? І все це у гротескних реаліях індустріальної столиці Британської імперії 1918-го… На вигляд перспективно.

Та скаржаться на мене побратими по локалізації, мовляв: Вермінку, ти запарив з жахастиками, нормальне щось давай уже!. А щоб не дуже вимахувався, ще й палею пригрозили 🙁 «Не бийте піаніста, він грає як уміє!» — кричав Вермінко, але було пізно. Тому від жахів і бойовиків ми трохи абстрагуємось і подивимося далі.

 

А далі нас чекає неймовірний довгобуд від Warhorse Studios під назвою Kingdom Come Deliverance. Симулятор середньовіччя, повноцінного розвитку персонажа і повної волі дій, в обгортці відкритого світу. Що може бути краще? Хіба те, що розробники зі всією серйозністю підійшли до якнайбільшого занурення і автентичності. Тут не вийде одним ударом знести піввійська. І аптечок нема. І руки після того, як сходив до вітру, доведеться мити. Шахор он цілу вічність чекав на таку гру!

 

Не можна не згадати в нашому списку таку штуку, як-от Beyond Good and Evil 2,  вельми очікуваний приквел до відомої екшн-пригодницької гри, що розробляє студія Ubisoft. Попри шикарну графіку, відкритий світ і розширений рольовий елемент (якщо порівнювати з першою частиною) хлопці з Монреалю обіцяють захопливу історію не гіршу за попередника, генерацію цілої зоряної системи та кооператив. Амбітно. Віримо, надіємось, чекаємо.

 

А ще та ж Ubisoft наступного року продовжить випуск своєї серії Far Cry. Карколомний і шалений у всіх сенсах бойовик цього разу завітає до округу Гоп, штат Монтана, де гравцеві пропонуватимуть боротися з культом судного дня під мальовничою назвою «Ворота Едему». Відкритий світ, божевілля, стрілянина і багацько-багацько відсилок. Особисто мені цей симулятор захоплення теж не дуже до вподоби, але хто я такий, щоб оминати улюблену багатьма серію?

 

Говорячи про продовження серії, відкритий світ, варіативність і великі можливості, варто відзначити те, що у 2018-му вийде така цікава штука, як Monster Hunter: World. Тут японці пропонують нам живу екосистему, у якій гравцям треба стати найкращим мисливцем. Або жертвою місцевої дичини. Величезний новий континент, нові почвари і нові виклики. Чого ще може побажати душа ґріндера? Хіба кооперативу для чотирьох гравців. Він тут теж буде.

 

Позаяк згадали, як каже крутий український стрімер Іван Сніг, «япінські ігри», то хотілось би відзначити також Code Vein. Ця постапокаліптична антиутопія, перемішана з вампірською тематикою, оформлена в шикарному стилі аніме, захоплює з першого погляду. А ось ця фраза: «Ми боремося, ми п’ємо кров, ми перероджуємося, ми б’ємося знову, перетворюючи наші життя в нескінченну петлю болю»… Ухх! А ще там можна велетенським мечем у стрибку з напівпідвивертом гамселити ворогів! І шинкувати їх у стилі славнозвісної DmC! Екшн-рпг-слешер-ще й від третьої особи? Дайте дві!

 

Далі в черзі очікування в нашій спілці значиться Ash of Gods. Гра, яка зібравши потрібну суму на кікстартері, пішла на підготовку до релізу. Нам обіцяють серйозний і варіативний рогалик, змішаний з візуальною новелою у стилі Banner Saga, з карколомним сюжетом, у який хлопці з Aurum Dust вплели захопливий ігролад і механіку. Думаю я, що недарма вони взяли приз на недавньому Games Gathering, тому є сенс очікувати від гри успіху! А ще… а ще вона буде українською. Ось так.

 

Найбільше в ШБТ, звісно ж, чекають на Metro Exodus. Як же можемо ми не чекати від наших хлопців з 4A Games цього постапокаліптичного шедевру? Тим більше що цього разу нам обіцяють не просто продовження історії Артема, а повноцінний епічний сюжетний нелінійний бойовик в умовах мінливого пост’ядерного світу. І все це загорнено в шикарну, як барбариска від рошену, графіку!

Ось такі-от інсайди під покровом ночі приніс вам Вермінко. А поки ваші думки про те, чого ж від 2018-го чекаєте ви, ШБТ й далі українізуватиме всесвіти.

Автор: “Вермінко”

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини

Усі новини
Усі новини
1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x