God of War. Пліч-о-пліч з богами

God of War — доволі стара франшиза, яка вже за два роки буде святкувати своє 20-річчя. Зараз вона активно переживає новий пік популярності завдяки Santa Monica Studio, яка за 5 років паузи встигла зробити нову частину вже на консолі нового покоління на радість усім поціновувачам деталізованої графіки та свіжих поглядів на класичних персонажів. А оскільки нині тема самотнього батька поступово стає дедалі популярнішою… Ось і маємо можливість поглянути на Кратоса вже очима його сина, а не з позиції розробників у Світі гри God of War.

Коли всі охочі вже купили собі примірники, час подумати, чи таки варто купити й собі один. Нумо аналізувати!

Стежками Атрея

Рік Барба зміг створити доволі нестандартний артбук, який може зацікавити читачів думками юного та допитливого Атрея. Адже набагато цікавіше читати, що якась подія відбувалася “дуже-предуже давно” (бо саме так цю дату й уявляє дитина), а єдина слабина певного ворога — це “вразливість до морозу та батькової люті”. Щоправда, у цього підходу до розповіді є як плюси, так і мінуси.

Плюси

Мінуси

  • Цікавий стиль оповіді;
  • Можливість прочитати сюжет та усі події з позиції Атрея;
  • Буде навдивовижу інформативним для тих, хто ще не грав у гру (але дуже гарний!).
  • Це переказ оригінальної гри з деякими доповненнями;
  • Подекуди описи повторюються;
  • Буде навдивовижу нудним для тих, хто вже грав у гру (але дуже гарний!).

Тож тут насправді кожен має робити висновок особисто для себе, чи буде їм до вподоби читати інформацію, яку до цього вже доводилося бачити у грі (або дивитися на Youtube).

Про маму, про подорож, про тварюк…

У цьому нотатнику 5 розділів, кожен із яких розкриває певну цікаву Атрею тему:

  1. Мамина наука розповідає про життя Атрея з матір’ю, аж до її смерті. Тут можна прочитати про їхні розмови, молитви та захопливі легенди.
  2. Подорож описує усі місцини та світи, які відвідали Кратос з Атреєм протягом своєї мандрівки до найвищої гори всіх світів.
  3. Велика зима переповідає події після розвіяння праху до кінця гри (прочитати їх українською надзвичайно приємно!).
  4. У Переказах Півночі є оповіді Міміра (тут вам і розповіді про різних богів, події), оповідання про Велетів і особиста хроніка Півночі від Атрея (від давен до сьогодення).

Бестіарій показує нам різні класи ворогів, які трапляються під час гри (з їхніми силами та слабинами) з цікавими доповненнями з легенд. Варто розуміти, що вся ця інформація є у грі, тож цей розділ може бути привабливим лише для тих, хто не має доступу до неї, або ж просто хоче на поличку гарну книжку про улюблену відеогру.

То чи варто купувати?

Це, безперечно, чудове доповнення колекції артбуків від Мальопусів на поличку. Візуально кожна сторінка виглядає дуже гарно та унікально, а імітація стилю під нотатник додає загальним враженням неповторності. Але чи прочитаєте ви там щось нове — це вже абсолютно інше питання.

Підтримуйте видавництво MAL’OPUS та нас, щоб і далі насолоджуватися якісним україномовним контентом по відеоігрових всесвітах!

Про інші деталі проєкту читайте тут.

Також вам може бути цікаво почитати про процес перекладу: God of War. Перекладацькі перекази

Українізація всесвітів триває!

Богдана Вознюк

Фото Богдани Вознюк

26.06.23

А для тих, хто дочитав аж до цього місця, пропонуємо переглянути ще декілька красивих фотографій!

5 1 голос
Рейтинг статті
5 1 голос
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини

Усі новини
Усі новини
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x