Dice Con 2023: НРІ, косплей та крута музика

На початку вересня у Львові відбувся фестиваль настільно-рольових ігор «Dice Con».

Насправді перший день в п’ятницю мені здавався максимально порожнім. Окрім ігор в НРІ, там не було чого робити. Втім, роздивитись на локації насправді було що: купа фотографій, красивих картин, величезних стендів з родоводами київських князів. А поки я роздивлявся, мене знайшли інші шлякбитрафівці — спочатку Юра Драгон, а потім і Євген Ткач, який приїхав аж із Запоріжжя. Ми трохи потеревенили на фесті, а потім я поїхав забирати доньку зі школи в її перший день в першому класі.

На другий день я прийшов на лекцію, яку вели Юра і Євген, хоч і трохи запізнився. Було цікаво їх послухати та взяти участь у дискусії.

На фестивалі навіть знайшовся дехто з Unlocteam 😉

У цей день мені вдалось сфотографувати найбільше косплеєрів, але, на жаль, далеко не всіх.

Далі був офігенний концерт «Lumus Orchestra» — симфонічного оркестру, що грає музику з фентезійних комп’ютерних ігор і фільмів. Вони зіграли зокрема кілька мелодій з Брами Балдура 3, серії ігор «Стародавніх Сувоїв» (прим. The Elder Scrolls).

А на кінець дня був концерт гурту «Степан Пантера». Хлопці співають кавери на музику відомих рок-виконавців типу The Offspring, Marilyn Manson тощо, але з текстами українських пісень, народних або старих відомих ще з 90-х років типу «Червона рута», «Смерека», «Підманула, підвела», пісень гуртів «Скрябін», «Воплі Відоплясова», «Аква Віта», «Mad Heads», Андрія Миколайчука, Степана Гіги і т. ін.

На третій день я пішов з дочкою, бо побачив напередодні, що люди приводили своїх дітей і їм було весело. Я доньку до цього ще не брав на фестивалі. то ж вирішив, що можна спробувати. Загалом можу сказати, що вона була в захваті. Ми чудово провели день. Я показав донці людей, які сиділи й грали в ігри (до речі, десятки НРІ паралельно проводилися з ранку до вечора на фестивалі в спеціально виділених для цього локаціях для усіх охочих). Показав їй людей, які розмальовували ігрові фігурки. Показав їй ярмарок.

Потім дочекались виступу чудового квартету «Stranger Strings» (усім рекомендую). Це три дівчини і хлопець у костюмах бардів, що грають прекрасні мелодій з ігор «Відьмак» та ще купу різних мелодій з реальних стародавніх і не дуже. Вперше про них дізнався, але тепер буду уважно слідкувати за їхньою творчістю.

Поміж виступами музикантів відомий хлопака з позивним М’яч, який проводить зазвичай більшість фестивалів в Україні (і проводив нещодавній фестиваль «Файне місто»), також розігрував на аукціонах купу цікавих лотів для фанатів НРІ, намагаючись залучити якомога більше коштів на підтримку ЗСУ. Мені вдалось зробити з ним спільне селфі під кінець дня (вийшло трохи розмито, але я задоволений).

Потім ще серед усіх, хто купив квиток на фестиваль провели розіграш Playstaton 5.  А в кінці дня ми ще послухали виступ волинського гурту «Цвях». Дуже кайфова музика.

Загалом на фестивалі було все чудово, крім лише малої кількості відвідувачів. Як оголошував М’яч зі сцени, у розіграші брало участь лише 668 квитків, до того ж більшість із них, схоже, були лише на один день, суботу, тому що в п’ятницю і в неділю людей на фестивалі було значно менше. У неділю вже не було косплеєрів, вони були лише в суботу, та й більшість лекцій теж була в суботу. Напевно, якби про музикальні гурти організатори повідомили раніше, то фанати тих гуртів накупували би більше квитків, але, схоже, концертна програма наповнювалася в останній момент, фактично за 1-2 тижні до початку фестивалю. Втім, особисто я задоволений цим фестивалем повністю, мої очікування він перевершив.

Іван Янковий

28.09.23

5 3 голосів
Рейтинг статті
5 3 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини

Усі новини
Усі новини
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x