Найочікуваніші ігри 2020 (весна)

Наближається 2020 рік. Початок нового десятиліття. Чергова причина відчути себе старим. Рік, коли покоління 1999 буде, здебільшого, закінчувати свої ВНЗ. А попри те, наші гаманці готуються до нового циклічного наповнення та спустошення на користь наших сімей ігор. Тож усією командою Шлякбитраф ми щиро вітаємо вас із наближенням цієї пори і пропонуємо в останній тиждень 2019 скласти список бажаних ігор наступного року, зокрема, взявши до уваги й наші поради.

Березень 2020

ORI AND THE WILL OF THE WISPS

(Xbox1, MWindows 10)

Пам’ятаєте неймовірно красивий та атмосферний платформер Ori and the Blind Forest? Так-ось, скоро ви зможете знову вирушити в дорогу до здійснення долі Орі. Вас очікує цілком нова пригода в екзотичному світі, сповненому небезпек та різноманітних ландшафтів. Цілком нові й жахливі вороги, а також нові головоломки. Тож уперед — до пригод!

Можна вже зробити передзамовлення.

SKULL & BONES

(MW, PS4, Xbox1)

Пам’ятаєте захопливі морські битви у Assassins Creed IV: Black Flag та Assassins Creed: Rogue? Можливо, сумуєте за ними і хотіли б ще? А, можливо, хотіли б зіграти у мультиплеєрі і не думати про сюжет? Ubisoft радо подарують вам це у Skull & Bones.

На вас чекає мультиплеєрний симулятор користувача торрентами морського розбійника, події якого розгорнуться в Золоту добу піратства на водах Індійського океану. Підкорюйте лихі води самотужки або ж зі своїми друзями. Підніміться від рівня морського пацюка до грізного короля легенди. Удосконалюйте свій корабель, створюючи грізну бойову машину. Або ж станьте піратом лютішим, ніж гравець із корейським ніком. Доповнить вашу пригоду система динамічної погоди, з якою вас завжди може очікувати шторм на горизонті. Тож не баріться – нехай 2020 стане для вас роком глибоких морів та пляшки рому!

MOUNT & BLADE ІІ: BANNERLORD

(MW, PS4, Xbox1)

Нове десятиліття розпочнеться із того, чого вже 10 років як чекають гравці, котрі ступили на шлях героя Кальрадії…

Без сумніву, це одна з найбільш очікуваних ігор прийдешнього року. Сюжетно охоплюючи період за 200 років до M&B: Warband, ця гра вже обіцяє подарувати сотні годин пригод, перемог та поразок на полі бою. Із того, що нам наразі відомо, можна виділити такі моменти:

  • Ігроладно гра не буде суттєво відрізнятися від попередньої – той самий симулятор лицаря/розбійника/найманця/героя із системою тактичного переміщення мапою, управління командою та елементами RPG.

  • Збережеться та покращиться система дипломатії. Ваші рішення знову впливатимуть на геополітичну долю всієї Кальрадії.

  • Збережеться система економіки, відома нам із попередніх ігор серії. Не хочете вбивати й грабувати, а бажаєте стати чесним торговцем? Вивчайте ціни, подорожуйте, продавайте та купуйте товари у різних містах – все це без проблем може стати вашим джерелом достатку.

  • Унікальна система майстрування власної зброї, котрій ви навіть зможете дати ім’я. У поєднанні із реалістичною бойовою фізикою гри ви отримуєте змогу створити власний стиль бою і стати безжальною машиною для вбивства

  • Розробники уже підтвердили наявність інструментів для моддингу – це означає, що ви власноруч можете створити нові розширення та сюжети для гри!

  • Не зайвим стане і мультиплеєрний режим, котрий дозволить вам змагатися з друзями і покращувати свою бойову міць.

Надано дочасний доступ.

Квітень 2020

CYBERPUNK 2077

(MW, PS4, Xbox1, Stadia)

Як же ж про рік прийдешній говорити та й панів із CDProject RED не згадати? Якщо ви затятий поціновувач новин ігроіндустрії хоч на мінімальному рівні, то про цю гру багато чого вже знаєте, а якщо ні – коротко нагадаємо.

Події гри розгортаються у Найт-Сіті (Night City) – дистопічному, ґротескному та кібернетичному мегаполісі майбутнього, охопленому павутиною інтриг, боротьбою за владу, розкішшю з однієї сторони та тяжким життям з іншої, а разом із тим – повсюдним культом модифікування тіла за допомогою імплантів. Одним словом, як це вказано у назві, кіберпанк у всій своїй красі. Грати вам випаде за V – найманця, який шукає легендарний імплант, що є ключем до безсмертя. До речі, важливо зазначити, що вам дадуть обрати стать персонажа, зовнішність та попередню біографію перед початком гри. А далі перед нами розгорнеться повноцінна рольова гра від першої особи, де ви і лише ви обиратимете стиль проходження та ухвалюватимете рішення, котрі матимуть вплив на ігровий світ.

Важливо зазначити, що серед тих деталей, якими поділились розробники, є дані про розміри ігрового світу. Ні, це не буде новий масштабний Відьмак 3, але розміри ігрової мапи компенсуються деталізацією та глибиною сюжету й квестів.

А з останніх новин – ми у співпраці із видавництвом Vovkulaka вже в поті чола перекладаємо для вас ігрову енциклопедію «Світ гри Cyberpunk 2077».

Травень 2020

WASTELAND 3

(MW, PS4, Xbox1, Linux, MacOS)

Продовжуючи тему постапокаліпсису, не можна оминути цю класичну серію, яка цього року поповниться новою частиною. Перед нами – ізометрична рольова гра із тактичними боями, де переплітаються декорації Дикого Заходу та гнітючого техногенного майбутнього. Вирішіть долю Колорадо-Сіті і, як наслідок, – всієї Аризони.

Гру вже можна передзамовити.

Без вказаної дати

DYING LIGHT 2

(MW, PS4, Xbox1)

Продовження однієї з найбільш перспективних ігор, пов’язаних із зомбі, яка в далекому 2015 показала як можна поєднати сюжетний екшн з елементами RPG та стару добру історію про вірус, зомбі та кінець людства.

Та друга частина обіцяє бути ще більш багаторівневою в плані оповіді. Події відбуватимуться через 15 років опісля першої гри на території останнього великого поселення людей. Ви – Ейден Колдвел, інфікований вцілілий, що робить вас більш вправним та спритним, як порівняти з іншими. Ваші вороги теж розвинулись – за цей час інфекція мутувала й поведінка зомбі суттєво змінилась, зокрема, вони стали більш чутливими до ультрафіолету, що провокує часті нічні вилазки. А ще бандити. Ми ж у місті, пам’ятаєте? Тепер вам варто буде ще й брати участь у локальних сутичках. Усі рішення, прийняті вами у цьому новому Середньовіччі, безпосередньо впливатимуть на місто. Тож готуйтеся знову рушати на територію РФ у світ Dying Light та нищити всіляку погань. Невід’ємна частина гри – кооператив –  даватиме змогу грати в компанії від 2 до 4 гравців.

WATCH DOGS: LEGION

(PC, PS4, PS5, Xbox1, XboxX,Stadia)

Продовження уже культової серії від Ubisoft, яке цього разу прагне зробити ще більший крок у порівнянні зі своїми попередницями. Події гри розгорнуться на території Лондона в період після Брекзиту. Ваше основне завдання – завербувати мережу агентів серед мешканців міста й організувати спротив. Ігрова механіка подарує нам змогу перемикатись між містянами та розділяти новобранців за класами: боєць, шпигун та гакер. Атмосфера гри обіцяє бути досить гнітючою та похмурою, що контрастуватиме із другою частиною серії та, мабуть, поглиблюватиме той тон, який задавала перша. А як воно буде і кого ми гакатимемо тепер – побачимо десь цього року.

LEGO STAR WARS: THE SKYWALKER SAGA

(Switch, PS4, Xbox1, MW)

Насправді тут і говорити немає про що. У далекій-далекій галактиці вирішили зробити чергову гру у стилі LEGO. Нам обіцяють два сюжети: один починається із «Прихованої загрози» і дає можливість рухатись саме шляхом саги Скайвокера із фільму в фільм; другий – одразу запустити історію Рей, що базується на «Сходженні Скайвокера» (так-так, я свідомо не використовую цю кострубату назву в українській локалізації). Незалежно від того, чи є ви фанатом таких адаптацій від LEGO, чи ні; чи полюбилась вам нова трилогія, чи ні – ця гра має потенціал стати однією з найбільш повних можливостей прожити цю довгу історія тривалістю 42 роки.

CRUSADER KINGS 3

(MW, Linux, MacOS)

Про цю гру, на жаль, сказати багато поки не можемо. Усе, що відомо, – удосконалені системи економіки, дипломатії тощо. Загалом, класика свого жанру із дещо оновленими можливостями. Розпочніть будувати свою династію вже цього року і захопіть усі землі від Іспанії аж до Індії та від Скандинавії й аж до Центральної Африки. (А ще готуйте свої гаманці для численних доповнень, се ж бо Paradox Interactive)

VAMPIRE: THE MASQUERADE – BLOODLINES 2

(PS4, Xbox1, MW)

А наостанок, як то кажуть, ударимо по ностальгії. Настав момент увімкнути на фоні пісню Cain від гурту Tiamat, повернутись у далекий від нас 2004, згадати Vampire: The Masquerade – Bloodlines і зрозуміти, що через цілих 16 років ця геніальна серія повертається із обнадійливим продовженням. За цей час у завзятих гравців першої частини вже могли народитися свої діти, а то й у школу піти. А в певних випадках, напевне, тепер і справді можливий той варіант, коли ви розповідатимете своєму чаду про те, які ігри були у вашій юності, і як же ж це було чудесно. Але щось ми відійшли від теми… Отже, щодо гри.

За жанром та сеттингом це та сама рольова гра з видом від третьої особи у всесвіті World of Darkness. Ви так само вампір, обираєте один із кланів і стаєте частиною великої громадянської війни упирів, яка відбувається на вулицях Сієтла поряд із людьми, які нічого не підозрюють. Обирайте друзів та союзників, убивайте недругів та ворогів – станьте мисливцем і не дайте зробити себе жертвою. Між іншим, судячи з досвіду першої частини, це та гра, яку можна і варто пройти декілька разів різними кланами та стилями. Тож запасайтесь терпінням та сповніть 2020 кров’ю ворогів.

А на цьому наш список найочікуваніших ігор прийдешнього року добігає кінця. А чи є у вашому списку ще якісь проєкти, про котрі ми не згадали? Діліться у коментарях.

І пам’ятайте, команда Шлякбитраф невпинно крокує із року в рік українізуючи Всесвіт у масштабах геометричної прогресії. А щоб підсилити наші війська, ви завжди можете стати нашим постачальником ресурсів на Patreon або ж персонально долучитися до справи (для цього зверніться через контактну форму або звертайтеся у Facebook, Twitter, Discord). Саме від вас і вашої підтримки залежить доля українізації в 2020 році! Покваптесь!

Автор: Богдан Передрій

27.12.19

0 0 голосів
Article Rating
Найочікуваніші ігри 2020 (весна)
0 0 голосів
Article Rating
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Comments
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x