Топ ігор на Геловінському розпродажі

Повільно й крадькома до нас наближається Геловін, а з ним і спеціальні розпродажі. Тож, доки ви обираєте, на що би витратити свої грошенята, ми пропонуємо добірку ігор на тематику, близьку по духу до цієї ночі.

Але пам’ятайте, щоб пережити зустріч із нечистою силою – ніколи не грайте в ігри, нехтуючи українською локалізацію та вмикаючи російську!

1. The Sinking City

Які жахи і без Лавкрафта? От і ми так подумали й пропонуємо вам зануритись у безум Окмонта. Станьте детективом, розслідуйте таємниці, що приховані серед вулиць міста, занурені у його глибини та затоплені в холодних душах місцевих мешканців…

 

Шановні Frogwares (знайомі гравцям завдяки своїй серії ігор про Шерлока Голмса) на славу вклали свою душу у це творіння й максимально намагалися відтворити стиль великого посла Господа нашого Ктулху у своєму творінні. Між іншим, наша команда Шлякбитраф/SBT Localization завзято працювала над тим, щоб ця гра заговорила (тобто, «записала») до українського гравця його рідною мовою.

P.S. – наразі гра доступна лише в Epic Games Store.

2. Darkest Dungeon

Для тих, хто любить медитативні (у жахливо мазохістському розумінні, звісно) ігри – Darkest Dungeon видаватиметься справжнім дарунком богів страждань. Що приховують у собі темні землі довкола Найтемнішого Підземелля? Які жахи поглинатимуть вас у цьому Підземеллі? І чи справді найстрашніше – це те, що зовні… Чи, може, слід шукати найтемніші закутки безуму та жаху в душах шукачів пригод? Відповіді вам доведеться шукати власноруч, пройшовши крізь біль, смерть, психози та морок.

До речі, рекомендуємо звернути увагу на доповнення до цієї гри, адже кожне з них додає вдосталь контенту для затяжних та атмосферний ночей разом зі своєю дівчиною своїм комп’ютером.

3. Dying Light Enhanced Edition

Любите зомбі? Хочете відчути, як їхні орди розпадаються під ударами вашої зброї? Мрієте відчути жах нічних втеч від особливо агресивних створінь? Для цього не обов’язково заходити на Троєщину посеред ночі – достатньо придбати Dying Light. Кілька десятків годин, сповнених адреналіну, захопливих пригод та почуття небезпеки точно розфарбують сірість та туманність холодів, котрі йдуть до нас. Рекомендуємо вам придбати розширене видання, адже тоді ви отримаєте доповнення-продовження основної гри: Dying Light: The Following, у котрому зможете чавити зомбі на власноруч комплектованих багі та (якщо у вас є друзі) розважатись у кооперативі.

Окрім того, навесні 2020 року виходить продовження цієї гри, тож саме час поступово готуватись до другого пришестя.

4. Baldur’s Gate: Enhanced Edition + Siege of Dragonspear

Геловін не завжди про жахи. І це вам сповна покаже гра поколінь – славетна Брама Балдура. Напишіть свою історію, пройдіть свій шлях, об’єднайте власну компанію та прийміть відповідальність за кожен крок. Чи підете шляхом свого батька — Бога Вбивств, чи сховаєте своє темне єство якомога глибше? Фундаментальна історія у світі комп’ютерних ігор загалом і RPG, зокрема. Рекомендуємо вам купувати гру одразу із доповненням Siege of Dragonspear, дія котрого відбуватиметься між першою та другою частиною Baldur’s Gate.

До речі – так, і тут ШБТ подарували вам чудову українську локалізацію і, повірте, це забрало добрячий шмат часу, але ви того варті. І так, нагадуємо, що ми в процесі перекладу другої частини Baldur’s Gate і ви можете допомогти нам поширивши інформацію про нашу спілку, підписавшись на наші ресурси та, за змогою, ставши нашим патроном на Patreon.

5. Cultist Simulator

Для любителів карткових ігор маємо чудесний симулятор культиста Cultist Simulator. Яка ж містика, чи то який Геловін і без окультних людисьок? А у цій грі саме ви можете стати таким. Почніть свій шлях з простого нікому невідомого жителя та вознесіться до лідера культу. Зберіть свою паству, встановіть правила, ведіть їх. Тут – ви пан і Бог, нехай буде ваша воля.

6. Blair Witch

Трішки недавніх новинок теж не завадить. Станьте частиною історії Відьми із Блер. Пройдіть свій шлях те, що вам заготувала Вона. Ви простий поліціянт, просто приїздите на розслідування чергового зникнення. Ви знаєте, що негоже залишатись у лісі після вечора… То нащо ви зробили це? Тепер зустріньте жах, породжений Нею чи вами, чи ким? Багатошарова історія точно змусить вас задуматись над тим, що є справжнє і куди йти.

 

До речі, рекомендуємо проходити Blair Witch декілька разів, адже всіляка історія, знаєте, може змінюватись.

7. Moons of Madness

І знову новинки, і знову Лавкрафт. Проте тепер на Марсі. Що живе на Червоній планеті? Куди вам податись, що робити? Що справжнє, що сон – як знати? Безум Всесвіту поглинає нас усюди. Куди б людина не втекла, є те, що слідуватиме за нею всюди і чекатиме її завжди… Наскільки ламкий людський розум перед чимось більшим за всю раціональність?

Спробуйте все це в Moons of Madness.

8. Friday the 13th: The Game

Friday the 13th: The Game уже класика кіно та й ігроіндустрії, але досі прекрасна знахідка для тих, у кого є друзі. Чи зможете ви втекти? Чи врятуєте друзів або ж рятуватимете свою шкуру? А, може, ви навпаки: маєте знайти й принести всіх їх у жертву?

Хай там як – ролі зміняться, сценарії розіграють різні повороти, але час проведений у теплій компанії завжди розфарбує ваше життя, і не лише у червоні кольори крові, яка стікатиме з вас ріками, наче ви джерело у Карпатах.

9. Conarium

Що ж, так, Conarium — це прихований топ Лавкрафта, признаюсь. Але те, що приємне і різноманітне – те варте уваги.

Цього разу маємо справу із симулятором ходьби та дослідження, заснованому на відомому творі «У горах божевілля». Що ховається у таємних храмах на землях Антарктиди? Чи зможе психіка звичайної людини впоратись із чимось прадавнім та вищим за нас? Досліджуйте, шукайте, божеволійте, губіть себе у поворотах та тунелях храму – проведіть ніч там, куди не ступала нога людини боги знають скільки років.

10. The Dark Pictures Anthology: Man of Medan

І ось остання гра цього топу, і знову недавня новинка. Пам’ятаєте як всі ми чудувались Until Dawn кілька років тому? Пам’ятаєте як мріяли про таке на ПК? Що ж, дочекались – The Dark Pictures Anthology: Man of Medan – перша гра у серії кінематографічних жахів, у котрих лише ви вирішуєте, що станеться з тим, хто у вас під опікою. Кому жити, кому вмерти, як, чому – напишіть свою історію. Що станеться, якщо група молодих людей, які вирушили розслабитись на човні, зіткнуться з найгіршими жахами? Яка природа жаху: магія, демони, ми самі?

Знайдіть справжні відповіді у цій грі і не забувайте, як і її попередницю – це творіння можна проходити декілька разів, написавши різні історії.

Чи ви вже пробували котрусь із перелічених ігор? Які ігри склали би вашу добірку? Пишіть у коментарях.

Хай жахи Відомьскої ночі приходять лише до тих, хто не користується українською локалізацією! 😉

Автор: Богдан Предрій

26.10.19

0 0 голосів
Article Rating
Топ ігор на Геловінському розпродажі
0 0 голосів
Article Rating
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Comments
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x