Що принесла нам виставка Xbox X019?

Дещо більше тижня тому відбулася конференція X019, організована корпорацією Microsoft. Ось ми й добралися до того, щоб передати вам ті новини й анонси, котрі нам подарували на цій виставці. Тож швидше до діла, Шлякбитраф знову з вами!

Xbox X019

AGE OF EMPIRES IV

Мабуть, найочікуванішим анонсом на цій конференції стала демонстрація ігроладу Age of Empires IV – продовження легендарної серії RTS Age of Empires.

Хоча нам майже нічого не відомо ні про гру, ні про дату виходу – наразі ми можемо спостерігати ось що: події гри розгорнуться в епоху Середньовіччя, а серед ігрових фракцій точно можна вже виокремити монголів та Англію. Не зайвим буде зазначити, що гру розробляє студія Relic Entertainment, відома гравцям завдяки таким серіям ігор, як Company of Heroes та WarHammer 40K: Dawn of War. Тож наші попередні уявлення про гру небезпідставно сповнені найкращих надій – адже до справи беруться ті, хто має і хороший досвід, і визнання серед спільноти.

Зазначимо, що паралельно відбулося ще дві події, пов’язані з серією Age of Empires: по-перше, відбувся реліз Age of Empires II:, яку вже можна придбати у Steam, а також анонсовано видання Age of Empires III: Definitive Edition, хоча також без орієнтовної дати.

HALO: THE MASTER CHIEF COLLECTION

Іншим анонсом, що змусив пустити сльозу не одного ґеймера з поважним стажем – це Halo: The Master Chief Collection. За всіма законами жанру, покращені 4К текстури в комплекті. Цей продукт буде збіркою, котра міститиме 6 класичних частин із серії Halo. Першою стане Halo: Reach, котра побачила світ вперше у 2010 році.

Слід зазначити, що зараз у Steam можна придбати або всю колекцію — Halo: The Master Chief Collection, або лише першу частину — Halo: Reach. Реліз Halo: Reach відбудеться 3 грудня. Щодо інших частин – поки невідомо.

Не обійшлось і без релізів компаній, які взяла під крило Microsoft. Серед них можемо відзначити такі релізи:

TELL ME WHY

Творці Life is Strange повертаються до нас із новим проектом —Tell Me Why, інтерактивною грою, що складатиметься з трьох епізодів та розкриватиме нам історію двох близнюків: Тайлера та Елісон, що мають певні надприродні здібності та вирушать у минуле, щоб розгадати таємниці свого дитинства.

Неординарним моментом, на якому наголошували розробники з Dontnod Entertainment стало те, що один з персонажів (Тайлер) є трансгендером.

Реліз слід очікувати у 2020 році.

EVERWILD

Компанія Rare, яка подарувала нам, зокрема, Sea of Thieves та Battletoads, здивувала та зачудувала всіх своєю новою грою Everwild. На жаль, про неї відомо надто мало. Усе, що можна сказати з трейлера – те, що ми маємо справу з пригодницькою грою у дивовижному світі, ймовірно відкритому або напіввідкритому. Проте найбільше в око впадає сам стиль гри – багатство форм, барв та чудових поєднань наштовхує нас на спогади про такі чудесні ігри, як, наприклад, Legend of Zelda: Breathe of Wild.

Наразі гра на ранній стадії розробки і про неї небагато відомо, але на релізі вона має стати ексклюзивом Xbox One та Windows 10.

GROUNDED

Obsidian Entertainmen не пасуть задніх і вже поспішають до нас із новим проєктом. Grounded – виживастик з елементами RPG, у котрому ми візьмемо на себе роль Людини-Мурахи одного (або й не одного) з 4 друзів, котрі через дивні повороти долі стали крихітними. Тож перед нами постане сповнений небезпек світ, де нас очікуватимуть злі мурахи, підступні жуки, жахливі павуки та… пляшки з-під кока-коли…

Судячи з трейлеру – перед нами багатофункціональний виживастик з класичними збором ресурсів, дослідженням світу та побудовою баз. Реліз варто очікувати десь навесні 2020 року.

BLEEDING EDGE

Насамкінець, Ninja Theory повертаються до нас із кооперативною грою Bleeding Edge, де ви, вочевидь, зможете роздавати копняки команді супротивників і загалом розважатись. Поки відомо небагато – трейлер демонструє нам героїв (за попередніми відомостями, на вибір 12 персонажів у 3 класах), їхню бойову поведінку та зброю, проте не розкриває деталей ігроладу абощо.

Реліз варто очікувати 24 березня 2020 року, а передзамовити її можна вже.

PROJECT xCLOUD

На виставці Microsoft поділилися з нами деталями про проект xCloud, що являтиме собою хмарний ігровий стрімінговий сервіс та стане доступним на Windows 10 уже в 2020 році та надаватиме можливість доступу до ігор з Xbox Game Pass (який, між іншим, поповниться у 2020 році купою нових ігор, серед яких 9 частин серії Final Fantasy). На старті бібліотеки xCloud підтримуватиме 50 ігор від 25 розробників, серед яких такі знамениті забавки як Devil May Cry 5, Forza Horizon 4, Madden NFL 20, Tekken 7 та інші.

Ще однією особливістю стане можливість підключати різноманітні ґеймпади, зокрема Raze Junglecat та Sony Dualshock 4. У майбутньому компанія планує розширити список технічних партнерів свого проекту.

А які з наведених релізів зацікавили вас найбільше? Уже записали щось у список бажаного на 2020 рік? Діліться своїми думками в коментарях.

Підтримуйте нас на Patreon, тим самим збільшуючи регулярність та тематичну різнобарвність наших статей. Щиро ваші, SBT Localization.

Автор: Богдан Передрій

26.11.19

0 0 голосів
Article Rating
Що принесла нам виставка Xbox X019?
0 0 голосів
Article Rating
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Comments
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x